May 3, 2022

Vault by Vans en Julian Klincewicz laten zich inspireren door de idyllische zomer en brengen een schoenen- en kledingcollectie uit

Een samenwerking in dienst van zorgeloosheid

Vault by Vans werkt samen met de in Californië gevestigde multidisciplinaire kunstenaar Julian Klincewicz voor een complete lente-/zomercollectie. De collectie is geïnspireerd op de zomers van zijn jeugd, die hij met familie en vrienden doorbracht in Union Pier, in de staat Michigan.

Met een multidimensionale aanpak gaat Klincewicz in deze collectie rechtstreeks terug naar de idyllische wereld van zijn kinderjaren: op de fiets naar de ijssalon, zwemmen in het Michiganmeer, verstoppertje spelen in het duingras, en 's avonds rond het kampvuur zitten en naar de zomerse meteorenregens kijken... Traditionele Poolse snacks eten op het heetst van de dag, voetballen in het gras terwijl de avond valt... De collectie viert de geest van de zomer - met T-shirts die je tien keer achterelkaar kunt dragen, een voetbalbroek voor elke gelegenheid, een paar schoenen dat in mei gloednieuw is en tegen september compleet is afgedragen na een zomer vol avonturen. Deze avonturen, en het terugverlangen naar kinderjaren en samenzijn, zijn precies waar het om draait bij de derde samenwerking van de kunstenaar met Vault by Vans.

"Deze collectie is echt geïnspireerd door wat mijn wereld in Michigan was. Hij is geïnspireerd door het gevoel en de herinneringen die die wereld bij mij oproepen", zei Julian. "Ik heb geprobeerd in om elke schoen en elk kledingstuk iets van nederigheid en praktische bruikbaarheid te stoppen, en het idee van tijd. Wat zou ik daar willen dragen? Hoe zal het veranderen? Hoe wordt zoiets als een schoen meer waard als het slijt? Door de herinneringen die je maakt terwijl je ze draagt."

Elke schoen en elk kledingstuk uit de Vault by Vans x Julian Klincewicz-collectie is ontworpen met een bedoeling en een doel. Julian gebruikte zijn droom om ooit schoenontwerper te worden, zijn zomers in Michigan en de levenscyclus van schoenen die een hele zomer lang worden gedragen om zijn ontwerpen te ontwikkelen. Hij kwam uit op twee centrale thema's die door de hele collectie lopen: "PURE IMAGINATION", dat staat voor zijn kinderlijke optimisme, gebaseerd op een wereld van verbeelding, en PALE FIRE SKY", dat staat voor de energie van de meer onzekere tienerjaren. Het Vault by Vans-schoenenassortiment omvat drie juweelkleurige uitvoeringen in harig suède van de OG Style 31 LX, compleet met zwarte contraststiksels, veters en een volledig zwarte buitenzool. Op elk hielpand is "PURE IMAGINATION" gedrukt, in goudfolie. Twee uitvoeringen van de OG Authentic SP LX, elk met een bovenwerk van harig suède, veters die op een trekkoord zijn geïnspireerd, een marshmallow buitenzool en een lamellen buitenzool met "PALE FIRE SKY" in goud gedruk op de zijkant. De Vault by Vans-branding kreeg een update met een gelaagde patch op de hiel, die na verloop van tijd door slijtage telkens een andere kleur van de regenboog onthult.

Het idee achter het kleding- en accessoiresassortiment is een zorgeloze beleving van de zomer. De collectie omvat een T-shirt met een collage van Julians kunstwerken en een gedicht dat door Julian is geschreven, getypt en bewerkt, getiteld "PURE MICHIGAN". Een tweede T-shirt met de tekst "PALE FIRE SKY" op de voorkant en een foto van een autoband op de achterkant. Als eerbetoon aan zijn Poolse roots en herinneringen aan het vakantiehuisje van zijn oma in Michigan, staat op de Vault x Julian K-crew sokken de groet "Dzien dobry" tussen een verzameling bomen - een verwijzing naar traditionele Poolse wandkleden.

"Het is de bedoeling dat mijn collectie wordt gedragen en afgedragen, dat het suède vervaagt van helder naar dof, van levendige naar zon-gebleekte tinten, en dat de mouwen van de shirts worden opgerold omdat het zo warm en vochtig is. Het idee van een groot gedicht op de achterkant van een shirt is dat je op het strand iets te lezen hebt als je even niks ligt te doen. De eigenaar kan elk item naar zijn eigen hand zetten, ze zijn bedoeld om er een zomer lang mee te rennen, spelen, avonturen te beleven - het zijn gewoon stukken voor een zorgeloze tijd waar je later aan terugdenkt," zei Julian Klincewicz.


"Ik denk dat dit een van de meer persoonlijke projecten is die ik heb gedaan. Zeker het project waarvoor ik de meeste inspiratie uit mijn eigen ervaringen heb gehaald. Muziek voelde als een enorm aspect om het doel te bereiken," zei Julian. "Ik denk dat het bij het creëren van deze wereld echt ging om dingen die je zomer zorgeloos en gedenkwaardig maken: een schoen die je kunt afdragen, een shirt om te lezen... Maar ook: muziek om naar te luisteren. Ik wilde echt iets van de geest van Michigan vastleggen, van mijn herinneringen, om de mensen daar deelgenoot te maken van mijn herinneringen, zodat ze die wereld kunnen voelen en misschien daardoor herinnerd worden aan hun eigen zomerwereld. In mijn beleving was muziek de beste manier om dat te doen. De liedjes zijn de filmmuziek voor die wereld, en de kleding de kostuums... We hebben de hele campagne behandeld alsof het posters voor een film waren - posters voor de ervaring van de zomer. En we hebben er ook een geluidstrack voor gemaakt."

FGa voor meer informatie en verkoopadressen naar The Drop List, een kalender met de meest exclusieve productlanceringen van Vans.

OVER VAULT BY VANS

Vault by Vans biedt een gevarieerd aanbod aan hoogwaardige premiumcollecties waarin mode, kunst en muziek elkaar ontmoeten en je onze beroemdste modellen vindt.
Elk seizoen presenteren we in deze categorie ontwerpen en samenwerkingen met toonaangevende creatieve partners. De producten uit deze collecties zijn alleen verkrijgbaar in geselecteerde winkels.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE