Tomorrow Starts TodayTomorrow Starts Today

DE TOEKOMST BEGINT VANDAAG

Elke beslissing die we vandaag nemen, is bepalend voor de toekomst van onze planeet. Ons merk is een vaste waarde in de jongerencultuur en daarom zien we het als onze verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen voor toekomstige generaties. We zijn dus vastbesloten onze planeet minder te belasten door geen wegwerpplastic meer te gebruiken en op een andere manier naar de levenscyclus van onze producten te kijken. Ook willen we onze Vans Family de nodige middelen en training bieden om duurzamere keuzes te maken, zowel privé als zakelijk.

Er is nog een hoop werk te doen, maar dit zijn alvast de doelen die we onszelf opleggen in ons streven naar een betere toekomst voor ons milieu, onze medemens en onze planeet.

Aan de slag

We kunnen allemaal ons best doen om onze voetafdruk te verkleinen. Elke inspanning, klein of groot, draagt al bij tot een positieve verandering. Vans streeft naar een koolstofarme toekomst en dit is ons plan van aanpak:

Creatief denken

Fundamenteel voor onze duurzaamheid is een nieuwe kijk op de materialen die we in onze producten gebruiken. Dit houdt in dat we kiezen voor natuurlijke materialen van verantwoorde herkomst en op zoek gaan naar creatieve manieren om synthetische materialen te recyclen en opnieuw in onze producten te verwerken. Ook moeten we kijken naar innovatieve oplossingen, zoals natuurlijke alternatieven voor traditionele kunststoffen of gerecyclede natuurlijke materialen.

Tegen 2030 zal 100% van onze belangrijkste materialen, waaronder rubber, katoen, leder, polyester, nylon, polyurethaan en EVA-schuim, afkomstig zijn van regeneratieve, verantwoord gewonnen hernieuwbare of gerecyclede grondstoffen.

Weg met plastic

De gezondheid van zowel de mens als de planeet heeft ernstig te lijden onder het gebruik van plastic.

Om deze schadelijke gevolgen te beperken, streven we ernaar geen plastic meer te gebruiken en op grote schaal over te gaan op gerecyclede synthetische materialen, terwijl we biologische alternatieven verkennen voor traditionele synthetische materialen op basis van aardolie.

Wear On Logo

VANS WEAR ON​

Did you know your old, forgotten shoes can make a big difference?

When you take part in WEAR-ON and donate your unwanted shoes at your local Vans store, you’ll be doing your bit to extend the lifecycle of your shoes, while reducing waste, fighting poverty, and empowering people.​