In 2019 hebben we het Checkerboard-fonds opgericht om geldelijke steun te bieden aan non-profitorganisaties die werken aan een rechtvaardigere en inclusievere samenleving.

We richten ons op het financieren van organisaties die zich inzetten voor gelijkheid, bijdragen aan de geestelijke gezondheid en mensen helpen om zichzelf te ontdekken door middel van hun creativiteit.

Creativiteit is essentieel. Het is wat ons verbindt, de sleutel tot zelfontdekking, de ziel van de vooruitgang. Het vereist hart, nieuwsgierigheid, onverholen authenticiteit, gemeenschap en vindingrijkheid. Het vereist het nemen van risico's om ons meest authentieke zelf te vinden.

Ons merk komt voort uit de jeugdcultuur, we zijn er voor de skaters, surfers, muzikanten en artiesten die de dingen op hun eigen manier doen. En dat was allemaal niet mogelijk geweest zonder creativiteit. Creativiteit is eerlijk verdeeld, maar kansen zijn dat niet. Bij Vans geloven we dat creativiteit noch een voorrecht, noch een bijkomstigheid mag zijn. Het meest Off The Wall wat je kunt doen, is jezelf zijn.

ONZE PARTNERS

 • Sisterhood

  SISTERHOOD

  Sisterhood - Is bedoeld om de weg te banen voor dappere changemakers. Met hun sociale impact-project ontwerpen jonge changemakers oplossingen voor sociale, humanitaire en genderproblemen die impact op ze hebben, om een toekomst vorm te geven waarin alle meisjes en jongeren met diverse genders zich kunnen ontplooien.

 • Where Love is Illegal

  WHERE LOVE IS ILLEGAL

  Where Love is Illegal - Is een campagne waarin LGBTQI+-verhalen over discriminatie en overleving uit de hele wereld worden gedeeld. Ze gebruiken hun platform om de queer-gemeenschap duidelijk te laten horen, om contacten te leggen, opinies te beïnvloeden en beleid te veranderen.

 • Surf Ghana

  SURF GHANA

  Surf Ghana - Is een in 2016 opgericht sociaal platform en non-profitorganisatie. Het collectief wil het beoefenen van boardsporten inzetten als een drijfveer voor opleiding, sociale inclusie en jongerenemancipatie, door evenementen en sportevenementen te organiseren en een sportinfrastructuur te bouwen. Surf Ghana lanceerde in december 2021 Freedom Skatepark, een recreatiecentrum midden in Accra (Ghana), gewijd aan de skatecultuur. Met Surf House wil het collectief een duurzame surfgemeenschap ontwikkelen, een veilige plek voor plaatselijke surfers creëren en de jeugd van Busua in het algemeen meer mogelijkheden bieden.

 • Share a bike - Share a smile

  SHARE A BIKE SHARE A SMILE

  Share a bike - Share a smile - Is een BMX-NGO die fietsen en onderdelen verzamelt en aan fietsers in ontwikkelingslanden doneert. Steun die ze rechtstreeks in handen krijgen in combinatie met onderwijsinitiatieven, om ze op te vrolijken, een doel te geven, sociale uitsluiting te voorkomen en de BMX-scene overal ter wereld verder te ontwikkelen.

 • Ben Raemers

  BEN RAEMERS

  Ben Raemers - De Ben Raemers Foundation wil het stigma op geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie binnen de skateboardgemeenschap verminderen door cursussen te geven, bewustwording te creëren en te praten over deze onderwerpen. Samen met de National Counselling and Psychotherapy Society (NCPS) ontwikkelen we een proefproject. Voor het project hebben we een trainingsmodule gemaakt waarmee NCPS-zorgverleners meer inzicht kunnen krijgen in de complexe factoren die samenhangen met de geestelijke gezondheid in de skateboardgemeenschap. Wanneer zorgverleners de training hebben afgerond, worden ze opgenomen in onze database van mensen die toegankelijke counseling kunnen geven. Voor maximaal dertig skaters die zich via ons hebben aangemeld, bieden we bovendien een gratis counseling-traject aan door gecertificeerde zorgverleners. Op die manier nemen we een paar blokkades weg die de toegang tot counseling in de weg staan, zoals het gevoel dat de counsellors je niet begrijpen, niet weten waar je terecht kunt voor steun en te hoge financiële lasten. We hopen dat we het project ook kunnen gebruiken als leermogelijkheid, en dat we het concept uit kunnen breiden om meer mensen te ondersteunen bij het krijgen van hulp.

 • Skateistan

  SKATEISTAN

  Skateistan - Skateistan is een bekroonde non-profitorganisatie die kinderen mondiger maakt door middel van skateboarden en onderwijs. Door skateboarden te combineren met een lesprogramma vol creatieve vakken, geven ze kinderen de kans om leiders te worden voor een betere wereld. Ze richten zich op groepen die vaak worden uitgesloten van sport en onderwijs, met name meisjes, ontheemde kinderen, kinderen met een handicap en kinderen van ouders met een laag inkomen. Skateistan biedt veilige ruimtes waar kinderen plezier kunnen hebben, hun vaardigheden en zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen en sociale barrières kunnen doorbreken door nieuwe vrienden te maken.