Vault by Vans x Goodfight

Goodfight is een modelabel uit Los Angeles dat zich graag beweegt in een wereld van fantasie en nostalgie.

August 23, 2023
  • Vault

Vault by Vans werkt samen met het in Los Angeles gevestigde modelabel Goodfight voor een collectie die staat voor een tijd waarin individuen 'volwassen worden' en geestverwanten vinden. De collectie is zowel geïnspireerd op de uniformen van dure privéscholen aan de Amerikaanse oostkust als de typische kleding aan de westkust, waarmee het merk zijn vele gezichten én zijn nostalgische inslag laat zien.

De middelbareschooltijd vormt vaak een band tussen mensen omdat we hetzelfde meemaken, en vormt ons karakter door bepalende gebeurtenissen. Goodfight gebruikte die veelbewogen levensfase om verschillende ideeën en emoties samen te brengen in de Vault by Vans-collectie.

Als weerspiegeling van hun eigen veelzijdige culturele identiteit nam het merk de iconische schooluniformen van dure privéscholen aan de oostkust als basis liet daar typische modeïnvloeden van de westkust op los. Het resultaat was iets 'nieuws' - deels gebaseerd op werkelijke ervaringen, deels voortkomend uit fantasie.

Het assortiment kleding en schoenen is ontworpen voor iedereen en benadrukt de grenzeloze creativiteit van de jeugd. In dezelfde geest werd de orchidee als motief gekozen vanwege haar ongelooflijke, paradoxale aard. Het belangrijkste item van de collectie is de OG Style 93 LX met afneembare orchideeënbloesemclips. De schoen in Mary Jane-stijl is verkrijgbaar in maten voor alle genders. Verder zijn er vier kledingstukken: een varsity jack met patches die je zelf kunt aanbrengen, een satijnen overhemd met platte kraag en korte mouwen, en T-shirts met het logo van beide merken.

De Vault by Vans x Goodfight-collectie is op 24 augustus verkrijgbaar op goodfight.shop en in de Goodfight-flagshipstore; op 25 augustus volgt de wereldwijde release op vans.eu en in geselecteerde Vault by Vans-winkels.

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE