VAULT BY VANS X NICOLE MCLAUGHLIN

Nicole McLaughlin laat vorm en functie samensmelten in samenwerking met Vault by Vans

March 22, 2023
  • VAULT

De Vault by Vans x Nicole McLaughlin-collectie is vanaf 31 maart 2023 wereldwijd verkrijgbaar op Vans.eu/vault en bij geselecteerde verkooppunten

Vault by Vans heeft samen met ontwerper en multidisciplinair kunstenaar Nicole McLaughlin een collectie gemaakt die haar liefde voor vintage tuin- en gereedschapstassen benadrukt. De collectie vestigt de aandacht op duurzaamheid en de afvalproblematiek, twee onderwerpen die zowel McLaughlin als Vans nauw aan het hart liggen.

Dankzij upcycling geeft NIcole spullen met één gebruiksdoel, veel meer gebruiksmogelijkheden. Op deze manier krijgt de Slip-On VP VR3 LX van Vault by Vans een nieuwe functie dankzij de handige opbergvakken op de wreef voor tuinspullen en gereedschap. Het model is verkrijgbaar in twee kleurstellingen: wit/groen is geïnspireerd op de klassieke tuintas, terwijl bruin/grijs verwijst naar de gereedschapstas die werklui vaak bij zich hebben.

Elke schoen heeft een bovenwerk van biologisch katoenen canvas, bindingen van 50% gerecycled polyester en een VR3Cush™-voetbed gemaakt is van minstens 25% biobased EVA-schuim dat gedeeltelijk afkomstig is van planten, in overeenstemming met de ASTM D6866-16-norm voor comfort. De nieuwe VR3Waffle™-buitenzool bevat 60% verantwoord gewonnen natuurrubber dat afkomstig is van leveranciers die bewezen duurzame praktijken volgen om de impact op de planeet te verminderen. Uiteraard heeft de zool nog altijd de grip en slijtvastheid waar Vans sinds 1966 bekend om staat. Beide modellen zijn afgewerkt met speciale Nicole McLaughlin-labels en een lus aan de kraag om je schoenen makkelijk mee te nemen en op te bergen. Kijk op @Vansvault hoe een tuintas wordt omgetoverd tot de Slip-On VP VR3 LX van Vault by Vans x Nicole McLaughlin.

"De tuintas die vorotgekomen is uit mijn samenwerking met Vault by Vans is een idee dat ik al een tijdje had", aldus Nicole McLaughlin. "Ik ben altijd dol geweest op de Slip-Ons en het traditionele canvas bovenwerk. Canvas deed me denken aan vintage tuintassen en het inspireerde me om mijn eigen versie te maken. Een functionele tuintas-Slip-On."

"Voor het proefmodel nam ik gewoon een oude tuintas, en het idee om duurzame stoffen en materialen te gebruiken volgde vanzelf toen ik met het ontwerp bezig was. Ik ben echt enthousiast over het resultaat. Maar het was ook leuk om met het Vans-team samen te werken, ze hebben mijn visie tot leven gebracht!"

Het ontwerpvernuft van Nicole McLaughlin werd vastgelegd door fotograaf Peter Sutherland in Boulder (Colorado). Creative Director tijdens de shoot was Kyle Kivijärvi, oprichter en beheerder van @Gramparents.

De Vault by Vans x Nicole McLaughlin-collectie is vanaf 31 maart 2023 wereldwijd verkrijgbaar op Vans.com en bij geselecteerde Vault by Vans-verkooppunten. Ga voor meer informatie naar Vans.eu/vault.

OUR STORES

France

STARCOW

bât A 64 r St Honoré
75001 Paris

Italy

Luisa Via Roma

Via Roma, 19/21/r
50123 Firenze FI, Italia

Denmark

Naked

Klosterstræde 10
1157, Copenhagen

United Kingdom

Wellgosh

34 High St
Leicester LE1 5YN

Norway

YME STORE AS

Noreveien 24
Oslo 0379

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE