December 1, 2022 | VAULT

VAULT BY VANS X DEATON CHRIS ANTHONY

Vault by Vans en Deaton Chris Anthony lanceren een schoenen- en kledingcollectie om bowlen weer stijlvol te maken

Vault by Vans is verheugd dat Deaton Chris Anthony (DCA) de gelederen weer versterkt, dit keer om een schoenen- en kledingcollectie te lanceren. De kunstenaar, muzikant en ontwerper uit Los Angeles brengt een hommage aan zijn thuisstaat Kansas en is op een missie om de 'perfect 300-game' te bowlen. De Vault by Vans x Deaton Chris Anthony-collectie wordt op 9 december a.s. gelanceerd op Vans.com en bij geselecteerde Vault by Vans-winkels.

Voordat hij naam maakte als artiest, ontwerper en producer van de grootste hits voor popsterren die iedereen kent, woonde Deaton Chris Anthony in Kansas. In die dagen dacht hij dat hij maar voor één ding bestemd was: bowlen. Op 12-jarige leeftijd behaalde hij de hoogste score in zijn leeftijdsgroep in de staat Kansas. Hij werd de aanvoerder van het bowlingteam op zijn middelbare school, werd beter en beter, en verpletterde zijn eigen highscore met een 286 bij de regionale kampioenschappen. In de jaren die volgden kon DCA deze topscore nooit meer overtreffen. De 14 pins die bleven staan, bleven hem achtervolgen.

Na zijn verhuizing naar Los Angeles begon hij zijn creatieve carrière. Een paar jaar later kwam zijn passie voor bowlen weer naar boven en richtte hij zich op een nieuwe missie: bowlen weer stijlvol maken. De schoenenlijn omvat de OG SCS LX, een driekleurig laag model dat uiterlijk lijkt op een bowlingschoen, maar dan geremixt en geremasterd op de DCA-manier - met een bovenwerk in rood, wit en blauw van leer met grof reliëf en een klittenbandsluiting. Nieuw aan de hiel is dat hij ingeklapt kan worden, en de maataanduiding staat erop gedrukt. De OG SCS LX is afgewerkt met een gelamelleerde rubberen zool; de aanwijzingen om je eigen bowlingpads te plaatsen, voegen een bowling-functionaliteit toe. Vroege jeugdherinneringen aan het maaien van het gras in Kansas liggen aan de basis van het ontwerp van de Knu Skool VLT LX. Op het leren bovenwerk van de schoen zijn grasvlekken nagebootst, alsof je net het gazon hebt gemaaid in je witte Vans.

Om de look compleet te maken, heeft DCA zijn kledingrepertoire uitgebreid met drie nieuwe stukken. Zelf doen is zijn handelsmerk, dus ook het 2-in-1-T-shirt en de Boxy Fleece zijn voorzien van instructies hoe je ze kunt mixen, combineren en knippen om er iets unieks van te maken.

De Vault by Vans x Deaton Chris Anthony-collectie is vanaf 9 december a.s. verkrijgbaar op Vans.com en in geselecteerde Vault by Vans-winkels. Ga voor meer informatie naar Vans.eu/vault.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE