Willow

Willow is hard op weg om een van de meest opwindende en getalenteerde skateboarders te worden die naam maakt.

May 13, 2024
  • Skateboarding

Willow is hard op weg om een van de meest opwindende en getalenteerde skateboarders te worden die naam maakt met zijn affiniteit voor het verpletteren van heuvels en het trotseren van uitdagende spots, aangevuld met zijn natuurlijke, ongedwongen houding. Willow heeft de afgelopen paar jaar de aandacht getrokken op de Europese scène en daarbuiten. Hij veroverde de openingsrol in de aankomende Vans-film 'Where is Tom', het langverwachte vervolg op Tom's Tales. Nu de film binnenkort uitkomt en Willow onderweg is om te filmen met de crew van Colours, dachten we dat er geen beter moment was om hem even te bellen.

Waar ben je op dit moment?

Ik ben in Zwitserland, in een stadje in de buurt van Zürich op skatetocht met een aantal goede vrienden die ik al een paar jaar niet heb gezien. Het is me gelukt om er een week tussenuit te knijpen en met ze te gaan skaten. Ik vind het echt te gek. Het is echt geweldig om in Zwitserland te skaten, we zitten nu in de bus en deze week zijn we overal aan het skaten.

Kun je ons wat meer over jezelf vertellen?

Ik kom uit Hamburg in Duitsland. Geboren en getogen. Ik begon met skaten toen ik drie jaar oud was. Mijn vader gaf me een Birdhouse Complete voor Kerstmis, geloof ik. Mijn vader had een grote invloed op me om te beginnen met skaten. Hij was vroeger een geweldige snowboarder en hij nam me overal mee naartoe om te skaten, te snowboarden en te surfen. Ik denk dat mijn liefde ervoor hierdoor is ontstaan. Zo begon ik met skaten in een plaatselijk park in Hamburg, waar ik ben opgegroeid en mijn hele leven heb gewoond, tot ik onlangs met mijn vriendin naar Berlijn ben verhuisd.

Hoe is de vibe in Berlijn?

Berlijn is echt geweldig, ik heb altijd van deze stad gehouden. Ik kwam er altijd op bezoek en nu ben ik gewoon razend enthousiast dat ik er nu kan wonen, skaten en genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Er gebeurt altijd van alles, er hangt een fantastische sfeer. Het kan er soms een beetje hectisch zijn, vooral met al die feesten... maar het lukt me om het vrij relaxed te houden, volgens mij heb ik het juiste ritme gevonden.

Waar heb je de afgelopen tijd zoal aan gewerkt?

We werken inmiddels alweer drie jaar aan deze Vans-video, dit soort dingen duren vaak langer dan verwacht! Het is eigenlijk het vervolg op Tom's Tales met Martino Cattaneo, Jordan Thackeray, Rob Maatman, Notis Aggelis en Yeelen Moens. We zijn drie jaar lang door heel Europa getrokken om te filmen en nu is er een erg cool project in de maak waarbij Max Pack en Jon Wolf filmen en natuurlijk Chris Pfanner die de organisatie op zich neemt. Hij komt uit op 9 mei geloof ik, wat erg spannend is omdat het waarschijnlijk het grootste project is waar ik ooit aan heb gewerkt. Ik heb er mijn eerste volledige rol in, dus ik sta te popelen dat de video uitkomt.

Daarnaast was ik een tijdje in San Francisco om te werken aan een nieuw GTX 1000-project dat we daar aan het filmen waren. We hebben ons goed vermaakt terwijl heuvels verpletterde voor clips en foto's. Ik heb ook nog een ander zijproject met mijn crew thuis in Hamburg dat deze maand net is afgerond met een première, dus het waren een paar drukke maanden, maar het was leuk!

Wat geeft je inspiratie op skategebied?

Een goede crew, goede vrienden, goed weer en het liefst wat heuvels waar je skatend vanaf kunt om de benen op gang te krijgen. Dat is voor mij de beste manier om te skaten en er het meest van te genieten. Ik word ook echt hyper als ik omringd word door goede skaters, omdat ik mezelf daardoor wat meer moet pushen. Dat is echt belangrijk voor me. Het is altijd leuk om naar echt goede shredders te kijken en ze te proberen bij te houden.

Hoe zou je het Vans-skateteam omschrijven?

Een geweldig, getalenteerd stelletje buitenbeentjes.

Het is echt een familie. Er zijn ups en downs en allerlei dingen die we allemaal meemaken, maar als puntje bij paaltje komt, zijn we er altijd voor elkaar en we hebben de beste tijd met elkaar.

Iedereen geeft zijn eigen karakter en stem aan de familie en dat zorgt voor een grote interessante verscheidenheid. Als een van de jongsten in de groep voel ik echt de steun en ik zou niet zijn waar ik nu ben zonder de invloed en kennis van mijn teamgenoten.

En buiten het skaten? Waar word je enthousiast van?

Eerlijk gezegd zijn mijn interesses buiten het skaten redelijk vergelijkbaar. Ik probeer te snowboarden als ik in de buurt van bergen ben of te surfen als ik bij de oceaan ben. Eigenlijk probeer ik altijd op het board te blijven in welke vorm dan ook. Behalve dat speel ik zo nu en dan gitaar, maar ik bak er niet veel van! Ik vind het wel fijn om thuis te zijn met mijn vriendin en gewoon te ontspannen, want het skaten is de laatste tijd nogal non-stop.

Wat is je favoriete Vans-schoen om in te skaten?

Lastige vraag! Ik denk dat het voor mij de Half Cab is, omdat hij zo'n dikke vorm heeft waardoor je voet echt beschermd aanvoelt. De afgelopen twee jaar heb ik eigenlijk alleen maar daarop geskatet. Dit gezegd hebbende, draag ik niet langer maar één soort schoen, dus mijn tweede keus zou de Sk8-Hi zijn. Ik denk dat er technisch gezien veel materiaal om de voet zit en dat voelt gewoon veilig.

Ik vind de look van die twee klassiekers geweldig. Klassieke modellen – cool en tijdloos!

Wil je nog iets kwijt? Een bericht voor het internet? Een bericht aan je vroegere zelf?

Oh God, die is lastig. Mijn advies zou zijn om een goede balans te houden. Ik heb het gevoel dat ik als kind mezelf soms te veel opjaagde door overal ja op te zeggen en veel druk op mezelf te leggen. Dat was eigenlijk nergens voor nodig. Dingen in balans brengen en jezelf pauzes gunnen, zorgt ervoor dat je vorderingen blijft maken en je blijft ontwikkelen, zowel bij het skaten als in het leven.

Trek er op uit, leef en neem het niet te serieus.

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE