Skate and Surf Film Festival

Het House of Vans landt op het Skate and Surf Film Festival, het eerste internationale evenement gericht op het promoten van surf- en skatecultuur in Italië.

May 21, 2024
  • Surf
  • Skateboarding
  • Community

Skate and Surf Film Festival – Milaan
31 MEI Grote opening (tot 20.00 uur) op Piazza Duca d'Aosta gevolgd door openingsavond in Ex Macello.
1-2 JUNI Ex Macello - Via Molise 62, Milaan.

De organisatoren van het Milan Skate and Surf Film Festival zijn trots op het ongelooflijke succes van het festival in voorgaande jaren en kondigen nu aan dat dit evenement ook dit jaar weer plaatsvindt, samen met de Europese tak van het iconische House of Vans. De grote opening zal plaatsvinden op Piazza Duca D'Aosta, tegenover het treinstation Milano Centrale. De eerste dag van het festival is volledig gewijd aan het vieren van een van de meest prominente skateparken van Europa. Daarna gaat het evenement verder met de openingsavond in Ex Macello, op korte afstand van station Porta Vittoria.

Vorig jaar bezochten ongeveer 14.000 mensen het driedaagse festival: een gevarieerd publiek van verschillende generaties, met onder meer internationale filmmakers en riders.

Het Skate and Surf Film Festival is het eerste internationale evenement dat zich richt op de promotie van de surf- en skatecultuur in Italië.

De SSFF gaat niet alleen over films: het is een viering van de echte waarden van de surf- en skatecultuur. Een weekend vol premières: een competitie met onder andere indrukwekkende actiefilms en niet te missen documentaires over de nationale en internationale skate- en surfcultuur. Het programma bevat tevens een apart gedeelte voor films die niet meedingen in de competitie, met speciale aandacht voor unieke premières. De competitie zal zijn hoogtepunt bereiken tijdens de prijsuitreiking, waar de internationale vakjury de winnaars kiest uit de populairste films.

Maar het SSFF gaat niet alleen over film, het is een viering van de echte waarden van de surf- en skatecultuur.
Tijdens de middag- en avondwedstrijden strijden de beste skaters van het land op een helling en speciaal ontworpen hindernissen.
Als er geen wedstrijden worden gehouden, zijn deze speciale banen open voor het publiek voor gratis sessies – dus neem je skateboard mee!

De gratis activiteiten omvatten een skateschool voor liefhebbers van skateboarden die nieuwe vaardigheden willen leren, een workshop surfplanken maken, waar 'shapers' samen met Italiaanse ambachtelijke meesters en internationale gasten de fijne kneepjes van het vak tonen, plus een vintage sectie en upcycling-workshops. Tot slot zijn er ook enkele toonaangevende fabrikanten uit de internationale surf- en skatewereld uitgenodigd om te exposeren naast een aantal geselecteerde merken.

Er zullen officiële podcastafleveringen van het evenement worden gemaakt met originele content, met de belangrijke deelnemers aan de SSFF, waaronder filmmakers, skaters, surfers, fotografen en kunstenaars. Bovendien zal er een exclusieve terugblik zijn op gevestigde en opkomende kunstenaars die de cultuur van deze disciplines hebben vormgegeven, met tentoonstellingen die foto’s, schilderijen en verzamelbare skateboards en surfplanken tentoonstellen.

Op het festival van dit jaar is een sectie gewijd aan Craig Stecyk, schrijver van de meermaals bekroonde documentaire 'Dogtown and Z-Boys' en fotograaf en oprichter van de Zephyr Skate Shop uit de begindagen van de Californische skate- en surfscene. De foto's die hij nam in het gouden tijdperk van de jaren 70 en 80 maakten deze rijke tegencultuur zichtbaar voor de wereld.

Muziek zal ook een belangrijke rol spelen in het evenement, met een divers programma van live- en dj-sets om het geluid van deze cultuur te vieren en te beleven. Vanaf 's middags tot diep in de nacht zullen internationale en opkomende bands, dj-sets en experimentele akoestische shows het weekend muzikaal begeleiden en ons laten dansen, dromen en inspireren. Dit jaar zal Queen Omega, een indrukwekkende roots- en reggaeartiest met miljoenen streams, voor het eerst optreden in Italië.

De SSFF is een viering van de echte waarden van de skateboard- en surfgemeenschappen. Gedurende de jaren is het meegegroeid met zijn publiek, waardoor er nu activiteiten zijn voor alle leeftijden.

SSFF24 wordt mogelijk gemaakt door: Vans Off The Wall, Scrambler Ducati, Jeep, Lightning Bolt, Iuter, Frisco, Fritz!, Reef, Cotopaxi, Iuter, Ogyre, Sticker Mule en Zio Baffa.
De SSFF wordt geproduceerd in samenwerking met Piano B en Block10, onder artistieke leiding van Luca Merli (Onde Nostre/Block10), gepresenteerd door Davide Martinazzo, en illustraties van kunstenaar DeeMo, die dit jaar verantwoordelijk is voor de grafische vormgeving van het festival.

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE