VANS SHOP RIOT

IN EEN GEHEEL NIEUW JASJE VOOR 2024

June 20, 2024
  • SKATEBOARDING

EEN NIEUWE BENADERING VAN HET CONCEPT

De Vans Shop Riot, een klassieker op de Europese skatekalender, wordt dit jaar voor de veertiende keer gehouden en is terug met een splinternieuw wedstrijdformat.
Het originele concept van Vans brengt een eerbetoon aan de allerbeste skateshops van Europa en biedt de skateboardscene en de beste door skateshops gesponsorde skaters vanuit heel Europa erkenning en een community door middel van een authentiek platform.
Eén van de grootste veranderingen in de 2024 editie van Vans Shop Riot is de jaarprogrammering. De regionale kwalificaties vinden gedurende zeven maanden plaats door heel Europa, met als hoogtepunt de Vans Shop Riot Grand Finals in februari 2025, uitgerekend op Skate Shop Day.
Voor deze Skate Shop Day werkt Vans dit jaar samen met de organisatie om lokale skateshops nog meer in het zonnetje te zetten en te ondersteunen. Op Skate Shop Day (17 februari), een dag die dit jaar voor de vijfde keer wordt gevierd, brengt de skateboardgemeenschap een eerbetoon aan onze culturele hubs, de basis van elke skatescene. Dit zijn de plekken waar skaters samenkomen en die zorgen voor saamhorigheid binnen de community.

Vans

Een aantal dingen zijn anders dit jaar, onder andere de mix van skatewedstrijden op individueel en teamniveau, maar ook creatieve teamchallenges. En natuurlijk zal er aandacht zijn voor de diversiteit en inclusiviteit van het skateboarden. De focus ligt op teamspirit, plezier en niet-aflatende progressie – niet bepaald standaard beoordelingscriteria. We zullen binnenkort het nieuwe format, de prijzenpot en de locaties uitgebreid toelichten.
Een andere toevoeging aan het nieuwe format is de productie van een contentserie met als doel om de deelnemende shops nog meer in de schijnwerpers te zetten. Elk team dat het tot de Vans Shop Riot Finals weet te schoppen, wordt extra onder de aandacht gebracht door een shopprofiel-video, speciaal gefilmd door Paul Labadie. De serie wordt afgetrapt door de regerend kampioenen, Venero uit Barcelona.
En het zou natuurlijk geen Vans Shop Riot zijn zonder de samenwerking, creatieve visie en ondersteuning van onze partners, zowel artiesten als non-profitorganisaties. Dit jaar kondigt Vans met trots Jay Howell aan als creatieve partner voor de serie van 2024. Daarnaast zal de Ben Raemers Foundation bij alle evenementen aanwezig zijn om te zorgen voor een platform en een veilige ruimte om mentale gezondheid bespreekbaar te maken binnen de context van de skateboardwereld.

Binnenkort zal het complete regionale kwalificatieprogramma van de Vans Shop Riot bekend worden gemaakt.

Vans

VOLGENDE HALTE:
BERLIJN OP 19 EN 20 JULI

De 14e editie van de Vans Shop Riot vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli in Skatehalle Berlin.

Het event heeft door de jaren heen een stabiele plek veroverd in de Europese wedstrijdscene, maar in 2024 verandert er het een en ander: een nieuw format, nog meer skateboarden, creativiteit en vooral veel plezier. De Vans Shop Riot draait helemaal om de beste skatewinkels van Europa en biedt een platform voor de kern van de skatecultuur.

Een van de belangrijkste nieuwtjes voor 2024 zijn de nieuwe beoordelingscriteria. Naast de klassieke teamwedstrijd, zijn er dit jaar vier teamchallenges op verschillende plekken. En naast tricks en stijl worden creativiteit en teamprestaties beloond met geld en punten. Nieuw is ook dat de vierkoppige teams uit verschillende genders moeten bestaan. Het beste team wint niet alleen een substantieel deel van het prijzengeld van €3.800, maar ook een ticket voor de grote Shop Riot Final in 2025.

Het begint allemaal op vrijdag vanaf 18:00 uur in de Skate Yard. Naast de eerste uitdagingen, is er muziek van INGWA en een live concert van Carlo Karacho. Op zaterdag vanaf 12:00 uur gaat de actie verder in de Skatehalle. Dit mag je absoluut niet missen! Toegang is gratis voor iedereen.

Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November

BARCELONA

Vans Shop Riot Qualifier Spain

21/06/24

LONDON

Vans Shop Riot Qualifier UK

05/07/24
- 07/07/24

BERLIN

Vans Shop Riot Germany

19/07/24
- 20/07/24

GOTHENBURG

Vans Shop Riot Qualifier Nordics

08/08/24
- 09/08/24

ZURICH

Vans Shop Riot Switzerland

30/08/24
- 31/08/24

DEVENTER

Vans Shop Riot Qualifier Holland

08/09/24

ATHENS

Vans Shop Riot Qualifier Greece

14/09/24

PRAGUE

Vans Shop Riot Czech Rep.‌‌

29/09/24

BORDEAUX

Vans Shop Riot Qualifiers France

11/10/24
- 13/10/24

WARSAW

Vans Shop Riot Poland‌

19/10/24

LISBOA

Vans Shop Riot Portugal

26/10/24
- 27/10/24

WELGEM

Vans Shop Riot Qualifiers - Belgium (DATE TBC)

10/11/24

MILANO

Vans Shop Riot Qualifier Italy

16/11/24

Vans

VANS SHOP RIOT: EEN TERUGBLIK

Vans Shop Riot is ontstaan uit een plaatselijk evenement in 2009 in het Burnside Skatepark in Nederland. Het ontwikkelde zich daarna snel en is niet meer gestopt met groeien.
Skatewinkels zijn de ruggengraat van de skateboardcultuur en Vans Shop Riot richt zich met deze originele wedstrijdenreeks in heel Europa op die winkels en hun teams. De lokale kwalificaties monden uit tot een Europese finale die elk jaar in een ander land wordt gehouden.
Skateboarden op de Olympische Spelen was ooit ondenkbaar – er waren geen teams of wedstrijden in de sport. Skaters streden meestal individueel om het prijzengeld. Maar elke skateboardwinkel had zijn eigen team van rijders, en die kwamen met een leuk idee: de krachten bundelen met hun teamgenoten en andere winkels uitdagen in een Europees skateboardkampioenschap dat de skateboardgemeenschap en -cultuur viert en ondersteunt.
Vans Shop Riot is een wedstrijd voor streetskaten. Bij elke Europese stop nemen de topwinkels van elk land het tegen elkaar op in de beste skateparken. Het draait bij de resultaten allemaal om de teamprestatie en de reis naar de finale.

Vans

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE