VANS SHOP RIOT
FINALS 2023

20TH-21ST OCTOBER / MANCHESTER, UK

September 21, 2023
  • SKATEBOARDING
  • COMMUNITY

DE BESTE SKATESHOPTEAMS UIT HEEL EUROPA

Vans

Vans Shop Riot heeft dit jaar heel Europa doorkruist en deed 14 verschillende landen aan voor de regionale voorrondes, met als einddoel de finale op 20 en 21 oktober in Manchester (Verenigd Koninkrijk).

Naast een aantal van de beste Europese skateboarders die het tegen elkaar opnemen tijdens het hoofdevenement, heeft de zelfbenoemde “Antihero graphics duder” Todd Francis een kunstexpositie ter plaatse. Ook wordt Vans vergezeld door de Ben Raemers Foundation, waar je terechtkunt voor zeefdrukken en veel ander leuks.

Vans

Wat is Vans Shop Riot?

Vans
Vans
Vans

Vans Shop Riot is een originele conceptserie van Vans, die de beste streetskaters van Europa promoot en tegelijkertijd een authentiek platform voor erkenning en gemeenschap biedt aan de kern van de skateboardscene en de beste skateshopteams uit heel Europa.

Al sinds Vans Shop Riot 2014 werken we elk jaar samen met een andere en betrokken kunstenaar uit de skatescene aan de creatieve uitvoering, om de creativiteit van het skateboarden te vieren en altijd vooruit te gaan, net als bij het skateboarden. Er is een duidelijke synergie tussen kunst en skateboarden, en dit jaar werken we samen met de bekende kunstenaar Todd Francis, die zichzelf omschrijft als 'Antihero graphics duder'.

Vans
Vans

OVER DE KUNSTENAAR – TODD FRANCIS

Todd Francis is een Amerikaanse kunstenaar, geboren en getogen in Los Angeles. De afgelopen twintig jaar heeft Todd memorabele en iconische skateboards en graphics gemaakt voor verschillende bedrijven, waaronder het originele Antihero-logo en talrijke Vans-projecten. Daarnaast is zijn studiokunst tentoongesteld in galeries over de hele wereld. Het werk van Todd was te zien in talrijke skate-, kunst- en cultuurmagazines, waaronder Juxtapoz, Vice, Monster Children, Complex en Thrasher.
@toddfrancisart

Vans
Vans
Vans
Vans

De geschiedenis van Vans Shop Riot

Vans Shop Riot is ontstaan uit een plaatselijk evenement in 2009 in het Burnside Skatepark in Nederland. Het ontwikkelde zich daarna snel en is niet meer gestopt met groeien.

Skatewinkels zijn de ruggengraat van de skateboardcultuur en Vans Shop Riot richt zich met deze originele wedstrijdenreeks in heel Europa op die winkels en hun teams. De lokale kwalificaties monden uit tot een Europese finale die elk jaar in een ander land wordt gehouden.

Skateboarden op de Olympische Spelen was ooit ondenkbaar – er waren geen teams of wedstrijden in de sport. Skaters streden meestal individueel om het prijzengeld. Maar elke skateboardwinkel had zijn eigen team van rijders, en die kwamen met een leuk idee: de krachten bundelen met hun teamgenoten en andere winkels uitdagen in een Europees skateboardkampioenschap dat de skateboardgemeenschap en -cultuur viert en ondersteunt.

Vans Shop Riot is een wedstrijd voor streetskaten. Bij elke Europese stop nemen de topwinkels van elk land het tegen elkaar op in de beste skateparken. Het draait bij de resultaten allemaal om de teamprestatie en de reis naar de finale.

Vans

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE