May 2, 2022

Vans onthult nieuwe collectie met originele illustraties van de legendarische kunstenaar en muzikant Daniel Johnston

De collectie met de originele cassettebandjes-kunst van Johnston vraagt aandacht voor geestelijke gezondheid

PRODUCT OUT OF STOCK

Vans, het originele actiesportmerk en icoon van creatieve expressie, kondigt met trots de Vans Skateboarding x Daniel Johnston-collectie aan. Het is een samenwerking met het Hi, How Are You-project, om aandacht en geld te vragen voor geestelijke gezondheid. In nauw overleg met zijn vrienden en familie en de non-profitorganisatie die ter ere van hem werd opgericht, heeft Vans een collectie gecreëerd die geïnspireerd is op het leven van Johnston. De collectie viert het werk van de kunstenaar en muzikant als pleitbezorger van geestelijke gezondheid en zijn iconische cassettebandjes-illustraties.

Als voorvechter van creatieve expressie gelooft Vans in de kracht van skateboarden als een creatieve uitlaatklep en de grote impact die het kan hebben op het geestelijk welzijn. De Vans Skateboarding x Daniel Johnston-collectie versterkt dit gevoel, met een aantal van de originele en bekende handgetekende illustraties die Johnston maakte voor zijn vroege cassettebandjes, en vervolgens uitdeelde aan vrienden en vreemden om ze op te beuren en te inspireren. Het artwork op de schoenen bestaat uit een Checkerboard dat is gemaakt van deze tekeningen, in dezelfde lo-fi, gruizige uitvoering van de originelen.

Op de Skate SK8-Hi® in de kleur raven staat een collage van Johnstons typische, getekende cassettecovers, als gepersonaliseerd Vans Checkerboard-patroon. De Skate Authentic in de kleur antique white en Skate Slip-on in de kleur raven zijn voorzien van de kenmerkende illustraties van de muzikant in zwart-wit. Johnstons meest opvallende personage, kikker Jeremiah, en zijn succesvolste album, "Hi, How Are You", staan op de zijkant en het bovenwerk. Voor alle silhouetten in de collectie zijn met DURACAP™ verstevigde materialen gebruikt, voor extra duurzaamheid, en ze hebben een PopCush™-voetbed voor energiegave.

PRODUCT OUT OF STOCK

Johnstons illustraties zijn ook terug te vinden in de Vans x Daniel Johnston-Authentic Chino Loose Pant in de kleur antique white met een allover zwarte grafische print. Een geweven Vans x Daniel Johnston-camp shirt met een monochroom Checkerboard-patroon van zijn artwork verwijst naar zijn meest iconische albums, zoals "Respect" en "Don't Be Scared". De collectie wordt gecompleteerd door het Respect-T-shirt en de pullover-hoodie in zwart, het Vans x Daniel Johnston-Off The Wall-T-shirt met lange mouwen en crew sokken in de kleur pale banana, en een draagtas met daarop prominent kikker Jeremiah.

Daniel Johnston was een sleutelfiguur in de alternatieve lo-fi muziekscene, en beïnvloedde bands als Dead Milkman, Yo La Tengo en de Velvet Underground. Hij stond centraal in de documentaire "The Devil and Daniel Johnston" uit 2005, zette zich in voor geestelijk welzijn en was de inspiratie voor het Hi, How Are You-project. Vans onthult met trots deze collectie en hoopt dat het leidt tot nieuwe gesprekken rond geestelijke gezondheid en een hernieuwde waardering voor Daniels kunst en muziek.

De Vans x Daniel Johnston-collectie is nu verkrijgbaar bij Vans Skateboarding-retailers en op Vans.com/Skateboarding. Ga voor meer informatie over het Hi, How Are You-project naar HiHowAreYou.org.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE