June 1, 2022

Maak kennis met Vans BMX Style 114 door Kevin Peraza

Geboren uit BMX, gemaakt voor perfectionisten

Compleet nieuw model, gebaseerd op Vans BMX WaffleCup-technologie en geïnspireerd door Peraza's familieband met BMX

BMX Style 14 Kevin Peraza

BMX Style 14 Kevin Peraza

Vans, het originele schoenen- en kledingmerk voor actiesporten, onthult met trots de gloednieuwe BMX Style 114, een prestatiegericht silhouet dat speciaal is ontworpen voor BMX in een kleurstelling die samen met Vans-atleet Kevin Peraza tot stand is gekomen. Geïnspireerd door zijn jeugd, hij groeide letterlijk op met BMX, en met een esthetische knipoog naar zijn geboortestaat Arizona, levert de BMX Style 114 duurzaamheid, ondersteuning en impactbescherming die geboren zijn uit BMX.

Voortbouwend op de lange BMX-geschiedenis en de doorontwikkelde WaffleCup-technologie van Vans, helpt de BMX Style 114 rijders als Peraza om de grenzen steeds verder te verleggen. Peraza week met opzet af van de zwarte tinten die je meestal ziet bij BMX-schoenen en -kleding, en sloeg een frisse richting in door de BMX Style 114 uit te voeren in een lichte kleurstelling van grijs en wit suède. Voor de kleding koos hij voor een broek met all-overprint en een bucket hat met daarop zijn met de hand getekende artwork.

De BMX Style 114 is speciaal ontworpen met BMX in gedachten en heeft een BMX WaffleCup-constructie, met een nieuwe Van Doren Factory Pedal Recipe-rubbermix voor meer grip en duurzaamheid. De POPCUSH™-binnenzool zorgt voor extra demping en schokbescherming. Peraza ging voor een volledig suède bovenwerk met een Checkerboard-patroon in reliëf op de hielpanden en zijn initialen ingedrukt in de hiel. In de Vans x Kevin Peraza-kledingcollectie vind je onder meer de Range Relaxed Elastic Pant en een OTW-T-shirt met korte mouwen.

Kevin Peraza maakt sinds 2011 deel uit van het Vans BMX-team. Hij is één brok creativiteit en een inspiratie voor iedereen die ervoor kiest zijn of haar dromen te volgen. Tijdens zijn jeugd die hij in Arizona doorbracht bij zijn vader (BMX-pionier Victor Peraza uit Sonora (Mexico)), scherpte Kevin zijn BMX-skills samen met zijn drie broers aan. Zijn zeldzame vermogen om extreem goed te presteren op straat, onverharde wegen én hellingen plus zijn unieke rijstijl hebben hem een indrukwekkende erelijst opgeleverd, waaronder meerdere X-Games-medailles en de bekroning tot Nora Cup Rider van het Jaar. Zowel onder de oudere garde BMX'ers als onder de volgende generatie getalenteerde rijders onderscheidt Peraza zich door zijn levenslange toewijding aan BMX en zijn perfectionisme.

De Vans BMX Style 114 van Kevin Peraza en zijn kledingcollectie zijn vanaf 1 juni 2022 verkrijgbaar bij Vans-verkooppunten en op vans.com/bmx

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE