September 22, 2022 | SKATEBOARDING

Nieuwe skatefilm van Lizzie Armanto

Vans Skateboarding presenteert ‘Onward’: een gloednieuwe skatefilm van Lizzie Armanto

Lizzies eerste lange film in bijna vijf jaar benadrukt haar unieke stijl en bevestigt haar positie als een van de beste skateboarders

Lizzie Onward

Lizzie Onward

Wie Vans-pro-skateboarder Lizzie Armanto kent, weet dat haar grensverleggende benadering van het skateboarden de skatewereld heeft veranderd. Haar verdiensten, waaronder haar prestaties op het wereldpodium als vertegenwoordiger van de sport, spreken voor zich en maken haar wereldwijd tot een rolmodel voor skateboarders. Vans, al meer dan 50 jaar wereldleider in het skateboarden, onthult met trots de nieuwe film Onward, gemaakt door gevierd regisseur Greg Hunt en topcameramannen Chris Gregson en TJ Gaskill. Ze brengen met een frisse kijk Lizzies unieke skateboardtalent in beeld.

Onward, Lizzies eerste lange film in bijna vijf jaar, laat zien waar Lizzie bekend om is geworden: haar bescheiden geen-woorden-maar-dadenaanpak, geheel eigen stijl en vastberadenheid om elke truc onder de knie te krijgen.

“Het was ongelooflijk om te zien hoe Lizzie haar blessures overwon en vocht om te komen waar ze nu is”, zei Hunt. “En het is zo leuk om te werken met de beelden van Chris Gregson en TJ Gaskill. Ik ben echt enthousiast over het eindresultaat.”

“Het doel was om een film te maken die visueel net zo spannend is als het skaten van Lizzie”, voegt Gregson eraan toe. Ze lieten zich daarbij inspireren door haar liefde voor reizen, die terugkomt in de verschillende locaties waar Onward werd gefilmd, en door de tijd die ze doorbrachten met een hechte groep van haar vrienden en collega-skateboarders. De film, waarin ook Mami Tezuka en Axel Cruysberghs schitteren, benadrukt Lizzies dankbaarheid voor de skategemeenschap en de grote steun die ze krijgt van vrienden en familie. 

Vooruitlopend op de première van de film deelde Lizzie het volgende over wat het project voor haar heeft betekend: In vorige films had ik het gevoel dat ik de wereld moest bewijzen dat ik 'goed genoeg' was. Deze keer denk ik dat het ging over het bewijzen aan mezelf, dat ik sterker ben dan mijn blessures. Iedereen die bij het project betrokken was, gaf me enorme motivatie. We hebben de ploeg vrij klein gehouden. Het mooiste vind ik dat iedereen vol passie bezig was met zijn eigen werk, dat werkte aanstekelijk.”

Eerder dit seizoen dropten Vans en Lizzie een nieuwe complete collectie waarin haar eerste signature skateboardingmodel, The Lizzie, de hoofdrol speelt. De collectie geeft een voorzet hoe inclusieve, genderneutrale schoenen en kleding eruit zien en benadrukt zo dat skateboarden voor iedereen toegankelijk moet zijn.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE