July 19, 2022

Vans Skateboarding presenteert de nieuwste uitgebreide collectie van Lizzie Armanto

Iets compleet anders voor de volgende generatie skaters.

Deze capsule voor alle genders is ontworpen door Lizzie Armanto en is de eerste skateschoen van Vans in 20 jaar die door een vrouw is ontworpen  

Dit seizoen komt Vans met de nieuwste update van zijn nieuwste skatesilhouet, de Lizzie, plus een complete kledinglijn voor alle genders, gecreëerd in samenwerking met Vans-teamrijdster en Olympisch skateboarder Lizzie Armanto.

Lizzie's allereerste signature-skateboardschoen van Vans was baanbrekend in de skatewereld en werd ontworpen om skateboarders iets compleet anders te bieden. Het silhouet is ook de eerste skateschoen van Vans in 20 jaar die door een vrouw is ontworpen. De Lizzie verschijnt nu in zijn tweede seizoen in een nieuwe aardebruine tint en in verschillende maten, inclusief kindermaten. De kledingcollectie van Lizzie bestaat uit verschillende dagelijkse basics, met een geheel frisse kijk voor een nieuwe generatie skateboarders.

"Ik vind dat skateboarden voor iedereen is", vertelde Lizzie, "en daarom ben ik enthousiast over de 'Little Lizzie', die ik samen met een gloednieuwe inclusieve kledingcollectie uitbreng."

Vans Skateboarding Presents: LIZZIE | Skate | VANS

Vans Skateboarding Presents: LIZZIE | Skate | VANS

De Lizzie heeft ijzersterke ontwerpelementen die een bredere groep skateboarders tegemoet zullen komen. De nieuwe gevulkaniseerde constructie heeft een hogere buitenzoolcup en afgeronde randen voor een stabiel, comfortabel gevoel. De universele pasvorm heeft de perfecte hoeveelheid EcoCush™-demping, die voor meer skaters het boardgevoel vergroot, terwijl de DURACAP™-teen met 3D-reliëf voor extra duurzaamheid zorgt op plaatsen met veel slijtage. Een geheel nieuw microwafelprofiel en Sick-Stick™-rubber zorgen voor maximale grip.

De inspiratie voor het grafisch rozenontwerp van Lizzie van dit seizoen - in reliëf aangebracht op de hak van de Lizzie en door de gehele collectie heen - is een knipoog naar de herbruikbare boodschappentasjes met de tekst "thank you, have a nice day" en een vriendelijke herinnering om ze te hergebruiken en te recyclen.

Haar signature-schoen kreeg ook het Vans VR3-label, wat betekent dat hij voldoet aan strenge richtlijnen voor de materialen van de belangrijkste onderdelen. Zo geeft het VR3-label aan dat de Lizzie altijd voor een deel gemaakt zal zijn van biologisch katoen, natuurlijk rubber en schuim op biologische basis. De Lizzie bevat ook suède dat afkomstig is van leerlooierijen van de Leather Working Group (LWG) die een gouden of zilveren beoordeling voor milieuvriendelijkheid hebben gekregen.

Het assortiment kleding en accessoires is ontworpen in nauwe samenwerking met Lizzie, om een aanbod voor alle genders te creëren waarin haar persoonlijke stijl vermengd wordt met functionele skatedetails. Haar collectie is een combinatie van alledaagse stukken zoals de Armanto-overall en de draagtas, met onder andere een met de hand getekende afbeelding van een roos die over de hele lijn te zien is. De Armanto-overall heeft een relaxte pasvorm en is gemaakt van canvas met een nieuw banddetail, een opgestikte zak aan de voorkant, metaal aan de achterkant, geborduurde logo's en opgestikte stukjes vilt. De Armanto-trui met lange mouwen is een perfect alledaags item met tijdloze ribgebreide stof.

"Lizzie Armanto liet ons iets heel anders zien met haar nieuwe signature-schoen. Nu willen we dat jij ons iets anders laat zien. Deel wat creatief, inspirerend, leuk, of anders skateboarden voor jou betekent. Post je creaties en tag ze met @vans_europe en #VansLizzie, dan reposten wij onze favorieten hier."​

De Lizzie en Lizzie Armanto-collectie zijn nu verkrijgbaar bij Vans Skateboarding-winkels en op Vans.com.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE