JUNE 2, 2022

Vans Skateboarding presenteert aflevering 2 van 'Cut Down: 30 Years Of The Half Cab'

Een blik op de blijvende invloed van Steve Caballero en de Half Cab tijdens het hoogtepunt van het straatskaten

Vans, al meer dan 50 jaar wereldleider op het gebied van skateboarden, presenteert met trots het tweede deel van Cut Down: 30 Years Of The Half Cab, de nieuwste aflevering in een driedelige serie waarin de invloed en veerkracht van de meest iconische skateschoen aller tijden wordt gevierd.  

Vans werkte voor deze serie samen met de befaamde documentairemaker Patrick O'Dell. Hij neemt de kijkers mee op reis, vanaf het 'schaar-en-ducttape'-begin van de Half Cab tot het hoogtepunt van vert- en street-skating, en belicht de invloed van het silhouet op de huidige generatie skateboarders.

In aflevering 2, The Street Cab, onderzoeken Vans en O'Dell de overgang van vert- naar street-skaten in de tweede helft van de jaren 90, en hoe Steve Caballero en de Half Cab de veranderende cultuur bleven beïnvloeden. De historie van de schoen - en de skater die hem hielp maken - komt tot leven aan de hand van archiefbeelden en van verhalen en herinneringen van skaters als Ray Barbee, Salman Agah, Jovontae Turner en Jerry Hsu.

"Toen skateboarden in de jaren '90 evolueerde van vert naar street, deed Steve Caballero dat ook. Hij was altijd all-terrain, maar ik herinner me nog goed de enorme handrails die hij deed in de VHS-magazines van die tijd, waarmee hij voor niemand onderdeed", aldus O'Dell. "Zijn kenmerkende schoen werd de Half Cab, die ook op straat relevant bleef en door alle iconische skaters van die tijd met trots werd gedragen."  

De Half Cab luidde de opkomst in van signature- skateschoenen, wat een nieuwe kans betekende voor de branche, als je maar luisterde naar skateboarders en de creatieve geest van een gemeenschap wist aan te boren. In 1989 lanceerden Vans en Steve Caballero de Caballero. In de daaropvolgende jaren pasten skateboarders zelf het silhouet aan door de wattering van het hoge model weg te snijden zodat het beter aan hun behoeften voldeed - en de Half Cab was geboren. Drie decennia later zet Vans trots het verhaal en de historie van de Half Cab in de schijnwerpers, en de blijvende invloed van de schoen op de toekomst van het skateboarden.

Blijf het hele jaar door op vans.com/HalfCab kijken voor meer informatie over aankomende productdrops, spannende samenwerkingen en nieuwe content.

Kijk naar aflevering 2 van Cut Down: 30 Years of the Vans Half Cab op vans.com/HalfCab

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE