HOE STRIK JE DE VETERS VAN VANS SCHOENEN

Sinds '66 is Vans synoniem met vlotte en draagbare skate-uitrusting en met originele streetstyle. Vandaag beantwoorden we de eeuwenoude vraag: 'Wat is nu de beste manier om de veters van je Vans te knopen?' Natuurlijk is het antwoord: op de manier die bij jouw unieke stijl past.

Rechte of gekruiste veters, of misschien in je eigen Off the Wall stijl, bekijk onze gids om je veters te strikken en het meeste uit je trainers te halen.

Hoe bind je Vans veters kruiselings

 

Rechtstreeks uit de doos en klaar om op stap te gaan, de gekruiste methode is de standaard voor onze iconische stijlen zoals de Vans Authentic en Old Skool. Zelf op deze manier een paar veters strikken? Zo doe je dit:

 1. Rijg beide uiteinden van de veter door de onderste twee oogjes - links door het linker oogje en rechts door het oogje aan de rechterkant. Tussen de twee oogjes spant de veter zich in een rechte lijn.
 2. Haal de rechter veter uiteinde door het volgende oogje aan de linkerkant, van bovenaf naar beneden door het gaatje. (Zorg ervoor dat je de veter niet verdraait!)
 3. Herhaal het proces aan de linkerkant. Zorg ervoor dat je de veter van boven naar beneden door het oogje haalt. Breng de veter dan weer terug omhoog zodra hij geregen is.
 4. Ga hiermee door tot je aan het gewenste oogje komt. Sommige mensen laten graag een paar oogjes leeg voor wat meer ruimte, anderen houden van een vaste pasvorm.
 5. Gekruiste veters betekenen dat de ene kant van je veters altijd bovenop ligt. Als je jouw tweede schoen strikt en je het patroon omkeert, zijn je veters in spiegelbeeld geregen.
Bar Laced Vans Shoes


 Hoe veter je Vans schoenen recht of parallel

 

Straight laced Vans shoes

Als je liever hebt dat je schoenen extra nauwsluitend passen, zorgt de rechte veter methode ervoor dat je de hele dag goede grip hebt (en het geeft je trainers ook een unieke look). Zo doe je dit:

 1. Rijg het linker uiteinde van de veter naar beneden door het oogje links onderaan en het rechter uiteinde van de veter door het oogje rechts onderaan.
 2. Steek de linker veter in onder het tweede onderste oogje aan de linkerkant en haal de veter door het gaatje omhoog. Deze methode verbergt de veters voor een strakke look.
 3. Neem de rechterkant en steek deze door het derde oogje onderaan rechts. Het tweede rechter oogje onderaan sla je over.
 4. Pak de veter aan de linkerkant en steek deze naar beneden door het tweede oogje rechts onderaan - het lege oogje.
 5. Beide veters moeten nu aan de rechterkant van de schoen zitten. Neem nu de rechterkant - die in het derde oog onderaan rechts zit - en voer deze omhoog naar de linkerkant en dan naar beneden door het derde oog linksonder.
 6. Herhaal het proces aan de andere kant.

 

How to zipper lace Vans shoes

 

Kun je niet kiezen tussen kruisveters en rechte veters? De rits veter methode is de unieke middenweg tussen de twee. Volg deze stappen om je favoriete paar Vans geritst te strikken:

 1. Bind het ene uiteinde van je veter in een knoop. Deze knoop zal dienen als een soort anker, dus zorg ervoor dat deze niet door de oogjes past.
 2. Rijg het opgeknoopte uiteinde van de veter door het onderste oog aan de rechterkant.
 3. Pak hetzelfde uiteinde steeds opnieuw en rijg het naar beneden door het oog links onderaan.
 4. Breng de veter van onderen er overheen en rijg naar boven door het tweede laatste oog aan de rechterkant onderaan.
 5. Herhaal dit totdat je schoen helemaal is geveterd. Je hoeft geen schoenveters te strikken om deze methode te gebruiken, dus trek deze gewoon zo strak aan als je wilt, stop het uiteinde van de veter in je schoen en je bent klaar om te vertrekken.
Zipper laced Vans shoes


Hoe verberg je de veters in je Vans

 

How to hide laces on Vans

Als je van plan bent om te gaan skaten, fietsen of een tocht te maken, is het verbergen van de veters in je Vans trainers dé beste manier om te voorkomen dat je erover struikelt of dat ze in je wielen vasthaken. In plaats van je veters naar boven te brengen om ze te knopen, stop je de uiteinden in de zijkanten. Dit werkt het best met de rechte en geritste methodes.


Gebruik je Vans veters optimaal

Of je nu een skaterBMX-professional of gewoon een actief type bent, de kans is groot dat er uiteindelijk tekenen van slijtage op je Vans veters beginnen te verschijnen. Wissel af en toe van veterpatroon om de impact op je veters te verminderen en ze zo langer te laten meegaan.

Wissel eens af

Geef je favoriete skateschoenen een frisse look met een nieuw paar veters, verkrijgbaar in zwart, wit en onze iconische dambord print. Onze veters passen in elk paar Vans trainers, dus je kunt ze dragen zoals je wilt. Met 100% polyester zijn ze ook ontworpen om heel wat te doorstaan én lang mee te gaan.


Hoe draag je Vans schoenen (pro tip: hoe je zelf wilt!)

Op zoek naar stijlinspiratie? Voor een klassieke look, combineer je  Sk8-Hi schoenen met opgerolde denim en een T-shirt. Of combineer een A-lijn jurk met Vans Era trainers voor de ultieme, coole stijl. Vergeet niet dat er geen verkeerde manier is om je Vans te dragen - het gaat erom dat je je eigen Off the Wall-stijl kan uiten die bij jou past. Kies uit honderden Vans stijlen en kleuren in trainers, kleding en accessoires voor een unieke look die de hele dag door comfortabel en praktisch is.

 

 

In andere talen:
English: How to lace your Vans
Español: Cómo atarte tus zapatillas Vans
Italiano: Come allacciare le scarpe Vans
Français: Comment lacer vos baskets Vans
Deutsch: So schnürst du deine Vans
Polskie: Jak wiązać sznurówki Vansów
Nederlands: Hoe strik je de veters van Vans schoenen