March 16, 2022

Vans x Textured Waves:
Geïnspireerd door de natuur, verankerd in sociale verandering

Collectief zet met 'H2T'-collectie de aandacht voor inclusiviteit voor vrouwelijke surfers van kleur in de schijnwerpers

Vans, het originele actiesportmerk en wereldwijd icoon van creatieve expressie, kondigt met trots de allereerste collectie met Textured Waves aan. De missie van dit collectief, vrouwelijke surfers van kleur een stem geven en maatschappelijke verandering teweegbrengen, komt in deze collectie tot leven.

Textured Waves wil duidelijk maken dat de oceaan van iedereen is, door te leren van het verleden en tegelijk het pad te effenen voor toekomstige generaties. Voor de vrouwen van Textured Waves vertegenwoordigt de oceaan de hernieuwde zelfexpressie en zelfacceptatie die ons allemaal terugbrengt naar onze natuurlijke staat en ons rechtstreeks verbindt met de aarde. Vans is een samenwerking aangegaan met Textured Waves om deze energie te vangen en in een 'H2T'-collectie te gieten. De collectie combineert een natuurlijk palet van aarde- en oceaantinten met een selectie speelse en gedurfde items.

"Textured Waves is opgericht om de verhalen van vrouwen vóór ons te doen herleven, om te laten zien wat er nú allemaal gebeurt en om de deur naar de toekomst te openen," aldus Chelsea Woody, mede-oprichter van Textured Waves en lid van het Vans Family-team. "Bij het creëren van deze collectie konden we Mary Mills betrekken, een veteraan in onze gemeenschap en voor zover bekend een van de eerste vrouwelijke Afro-Amerikaanse surfers, samen met Andrea Kabwasa en Sharon Schaffer. We hopen dat het mensen helpt te herinneren dat we altijd verbonden zijn geweest met de zee, en dat altijd zullen blijven. Ondanks pogingen in het verleden om die werkelijkheid uit te wissen."

Voorop in de collectie staat de Colfax-sandaal in bombay-bruin, met een gevlokte textuur op de bandjes, een verstelbare klittenbandsluiting en een met synthetisch nubuck omwikkeld EVA-voetbed. Andere schoenen in de collectie zijn de Sk8-Low Reissue SF in multi/marshmallow, en de Slip-On SF in multi/asphalt, beide met een speels en abstract patroon over de hele schoen en met het Textured Waves-logo op de binnenzool.

De Vans x Textured Waves-kleding bestaat uit functionele items met een twist, zoals een broek met wijde pijpen en opgezette zakken in bombay-bruin en een Vans x Textured Waves-trui in asphalt. Het wijdvallend Vans x Textured Waves-T-shirt heeft een speciale zeefdrukprint in marshmallow, terwijl een geweven Textured Waves-logo in bombay brown teruggrijpt op het alloverpatroon van de schoenen.

Textured Waves, in 2019 opgericht door Chelsea Woody, Danielle Black Lyons en Martina Duran, heeft een beweging op gang gebracht die de surfcultuur onder vrouwen van kleur en minderheidsgroepen wil laten bloeien. Door zijn stem te laten horen en op te komen voor de community, heeft het collectief een inspirerende ruimte gecreëerd waarin anderen de fakkel kunnen overnemen en hun eigen geschiedenis kunnen schrijven. De oceaan is er voor iedereen, en de nieuwe collectie van Vans en Textured Waves wil deze inclusieve boodschap op een positieve manier uitdragen in de surfgemeenschap en daarbuiten. 

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE