Vans lanceert nieuwe Surf VR3-collectie

March 1, 2023
  • SURF

Alle beetjes helpen, zoals regeneratief rubber en duurzame materialen gebruiken voor minder impact op het milieu

Vans Surf kondigt met trots de Surf VR3-collectie aan, speciaal ontworpen om de relaxte vibe van surfen te combineren met de aanhoudende inzet van Vans om duurzamere kleding en schoenen te maken.

Vans

Vans is ervan overtuigd dat alle beetjes helpen. Daarom is deze collectie gemaakt met strenge richtlijnen voor de materialen. Neem bijvoorbeeld de Circle Vee met de Vans VR3Waffle™-buitenzool, gemaakt van regeneratief geteeld, natuurlijk rubber. Het rubber komt van boerderijen die landbouwpraktijken toepassen waarmee ze de biodiversiteit bevorderen, watercycli verbeteren, de gezondheid van de bodem gunstig beïnvloeden en CO2 uit de atmosfeer opnemen.

De nieuwe Surf VR3-collectie is gemaakt met waardering voor de natuur en met toekomstige generaties in gedachten. De collectie bevat een reeks zorgvuldig ontworpen kleding en schoenen, waaronder de held van de collectie: de oceaanblauwe Circle Vee. Ten slotte bevat de schoenencollectie nog de UltraRange VR3 in de kleur Beach Sand en de Style 36 Decon VR3 SF in de kleur Sunshine.

De Circle Vee heeft een gebreid bovenwerk van 48% biologisch katoen, 47% hennep en 5% nylon, wat deze vooruitstrevende schoen een natuurlijke, klassieke Vans-uitstraling geeft. Bovendien ontstaat er bij de productie veel minder afval in vergelijking met het traditionele bovenwerk van Vans dat in delen uitgesneden en vastgenaaid wordt. Alle voering is gemaakt van 50% biologisch katoen / 50% gerecycled katoen en de veters van 100% natuurlijke jute.

Vans

De VR3Cush™-tussenzool van de Circle Vee heeft een uitneembaar voetbed, gemaakt van 70% biologisch PU-schuim (Fates™) dat gedeeltelijk afkomstig is van planten, in overeenstemming met de ASTM D6866-16-norm. Dit nieuwe uitneembare voetbed biedt de hele dag door ultiem comfort en ondersteuning door de voorgevormde hielcup en voetholtevorm.

Vans

De VR3-collectie bevat naast de Cricle Vee en andere schoenmodellen ook het Vans Wave T-shirt met korte mouwen en de Primary Vans Wave Elastic-boardshort. Alle kleding in de collectie is geïnspireerd op de kleuren van het strand: de zon, het zand en de golven die door surfers worden gekoesterd en beschermd.

De Surf VR3-collectie is nu verkrijgbaar bij Vans Surf-retailers en op Vans.eu/Surf. Voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Vans ga je naar Vans.eu/sustainability.

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE