VANS SURF X MAMI WATA

February 6, 2023
  • SURF

De Vans Surf x Mami Wata H2T-collectie brengt een eerbetoon aan de Afrikaanse surfcultuur

De Vans Authentic VR3 SF heeft een duurzame spirit en is geïnspireerd op legendarische festivals en culturele evenementen in Afrika

De Vans Surf x Mami Wata-collectie zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf 16 februari 2023

Met trots introduceert Vans Surf zijn nieuwste complete collectie in samenwerking met het Afrikaanse surf- en lifestylemerk Mami Wata. De collectie is geïnspireerd op de Afrikaanse surfcultuur, belangrijke Afrikaanse historische en culturele gebeurtenissen, en de positieve vibe van de surfsport. De collectie bestaat uit de Vans Authentic VR3 SF en een samengesteld assortiment schoenen, kleding en accessoires.

Mami Wata is opgericht in 2017 en is West-Afrikaans Pidgin Engels voor 'Mama Water' of 'Moeder Oceaan'. Het merk is gevestigd in Kaapstaden richt zich op het stimuleren van productiediversiteit, de ontwikkeling van de surfsport in Afrika en het ondersteunen van toonaangevende Afrikaanseorganisatiesdie zich bezig houden met surftherapie, zoalsWaves of Change en Surfers Not Street Children. De missie van Mami Wata is om de wereld een ander verhaal te vertellen over de surfsport en Afrika en de positieve effecten van het surfen met iedereen te delen. Dit seizoen werkt Vans samen met Mami Wata aan een collectie die gebaseerd is op deze principes en geïnspireerd is op belangrijke culturele momenten in de geschiedenis van Afrika.

Van Zaïre's 'Rumble in the Jungle' in 1974 en Nigeria's 'Festac '77' tot andere iconische lokale muziekfestivals, deze nieuwe collectie gebruikt de opvallende en grafische beelden van deze culturele evenementen en geeft ze een moderne Vans-twist met een zichtbare rol voor de legendarische Vans Checkerboardprints. Vans Authentic VR3 in Mami Wata Cream is het middelpunt van de collectie en is gemaakt volgens de strikte materiaalrichtlijnen van Vans. Dit betekent dat ze gemaakt zijn met een van de regeneratieve, verantwoord verkregen, hernieuwbare en gerecyclede materialen van Vans of een combinatie daarvan en dat die ten minste 30% van het product uitmaken.

Het bovenwerk bestaat uit leer (de leerproducten van Vans worden verantwoord geproduceerd door leerlooierijen van de Leather Working Group) en biologisch katoen op respectievelijk de Style 36 Decon VR3 SF en de Sk8-Hi 138 Decon VR3 SF. De buitenzool van alle schoenen is voorzien van de gloednieuwe VR3Waffle™-rubbersamenstelling van Vans. Al het rubber dat is gebruikt om deze buitenzool te maken (60% van de samenstelling) is regeneratief geteeld natuurlijk rubber afkomstig van boerderijen die landbouwpraktijken gebruiken die de biodiversiteit bevorderen, watercycli verbeteren, de gezondheid van de bodem verbeteren en/of CO2 opslaan. Het gloednieuwe VR3Cush™-inlegvoetbed is gemaakt van 25 procent biobased EVA-schuim, gedeeltelijk afkomstig van plantaardige bronnen. Naast de Mami Wata Authentic VR3 SF bevat de nieuwe collectie ook een Style 36 Decon VR3 SF en de Sk8-Hi 138 Decon VR3 SF, beide in Mami Wata Cream.

Met het gebruik van gedurfde grafische details in contrast met een micro-Checkerboard, geïnspireerd op de handgeweven stoffen die zo populair zijn in Afrika, brengt deze collectie een hommage aan het verleden en een levendige knipoog naar de toekomstige generaties die de Afrikaanse surfcultuur zullen beleven en vormgeven. De nieuwe kleding bestaat uit een Mami Wata-trui, T-shirts met korte mouwen, een geweven overhemd, surfshorts en een hoed.

De Vans x Mami Wata-collectie is vanaf 16 februari 2023 wereldwijd verkrijgbaar bij Vans Surf-verkooppunten en op Vans.eu/Surf.

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE