July 1, 2022

Vans x JUJU Surf Club werken samen aan een collectie vol internationale invloeden om aandacht te vragen voor de Afrikaanse surfgemeenschap

Heldere tinten en strakke lijnen, geïnspireerd door de roots van surfer Michael February en zijn werk waarmee hij Afrikaanse surfprogramma's ondersteunt

Vans, het originele schoenen- en kledingmerk voor actiesporten, heeft de handen ineengeslagen met JUJU Surf Club voor een op de natuur geïnspireerde surfcollectie. De collectie geeft de non-profitorganisatie een steuntje in de rug om iets terug te doen voor de Afrikaanse surfgemeenschap en deze te helpen groeien. 

Juju Surf Collection

Juju Surf Collection

De zeer draagbare collectie combineert luchtige surfvibes met de kenmerkende kleuren van JUJU Surf Club en haalt zijn inspiratie uit invloeden van over de hele wereld. JUJU Surf Club, opgericht door Vans-teamlid Michael February en zijn vrouw Zelti February, vraagt aandacht voor bestaande en opkomende Afrikaanse surfprogramma's. Ze doen dit door middelen te delen, mensen uit de hele wereld met elkaar in contact te brengen en fondsen te werven voor essentiële surfuitrustingen. 

Aan de basis van de Vans x JUJU Surf Club-collectie liggen gouden en oranje tinten, die in elk item terugkomen. Te beginnen met de JUJU-boardshort. De technische kenmerken omvatten tweewegstretch en een vaste tailleband met trekkoord, voor maximale bewegingsvrijheid en comfort in het water. Aan land zijn de cargozak en sleutellus aan de rechterkant op de tailleband onmisbaar - én ze zien er goed uit. De op Afrika geïnspireerde jacquard-webbing op de linkerzijnaad herinnert ons aan de geest en roots van JUJU Surf Club, de geweven labels op de linkerzijnaad laten trots het Vans- en JUJU-logo zien. 

De collectie bevat ook een T-shirt met korte mouwen, een fleecetrui met ronde hals en grafische print, en een vissershoedje. Het Vans Checkerboard-patroon in de vorm van het Afrikaanse continent is een eerbetoon aan de oorsprong van JUJU Surf en de op Afrika geïnspireerde jacquard-print is ook terug te vinden op het vissershoedje. Vleugjes goud en oranje op de mouwboorden van de trui zijn een knipoog naar het kenmerkende palet van JUJU Surf.

De schoenenlijn omvat verschillende ontwerpen voor dames, heren en kinderen, met de nadruk op de gloednieuwe UltraRange VR3. Deze volgt de strenge richtlijnen van Vans, die voorschrijven dat het product voor minstens 30% bestaat uit zelfherstellend, verantwoord verkregen, hernieuwbaar en gerecycled materiaal. De Sk8 Hi 38 Decon VR3 SF heeft een bovenwerk van 50% gerecycled katoen en 50% hennep, in de knallende kleurstelling die JUJU Surf uniek maakt. Details uit de kledingcollectie die terugkomen in het schoendesign zijn onder andere een Checkerboard-silhouet van het Afrikaanse continent en sierstiksel in goud en oranje op het bovenwerk. De La Costa Slide-On, de ideale sandaal voor na het surfen, heeft dezelfde kleurrijke accenten en de logo's van beide merken op de zool.

Als een van 's werelds meest iconische professionele surfers en medeoprichter van JUJU Surf Club, gebruikt Michael February zijn platform om de surfscene in Afrika te ontwikkelen en te laten groeien. Hij en zijn vrouw Zelti hebben het als trotse Zuid-Afrikanen tot hun missie gemaakt om iets terug te doen voor de gemeenschap. Deze instelling van hard werken en nederigheid heeft zonder enige twijfel een rol gespeeld in Mikeys succesvolle surfcarrière, die in een stroomversnelling kwam na zijn kwalificatie voor de World Championship Tour in 2018. Met zijn eigenzinnige stijl en de wens om iets terug te doen voor zijn gemeenschap, drukt hij een duidelijk stempel op de surfwereld.

De Vans x JUJU Surf Club-collectie is nu verkrijgbaar bij Vans-verkooppunten en op vans.com/Surf.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE