June 30, 2022

Het Vans Joel Tudor Duct Tape-invitatietoernooi & surffestival begint in Kaapstad (Zuid-Afrika)

Longboardwedstrijd viert creativiteit en innovatie met de lokale surfgemeenschap, van 1 tot 3 juli 2022

Het Duct Tape-invitatietoernooi en -surffestival van Vans Surf is dit jaar in Kaapstad (Zuid-Afrika), van 1 tot 3 juli. Het wordt één grote viering van al de creativiteit en het diverse talent binnen de longboardgemeenschap.

Deze tiende editie van het Vans Duct Tape-evenement brengt een internationaal gezelschap van surfers, artiesten en shapers samen. Getalenteerde longboarders worden in de internationale spotlights gezet, met de nadruk op stijl en originaliteit, en surfboardshapers experimenteren erop los met hun unieke skills.

Het Duct Tape-invitatietoernooi wordt gehouden bij Surfer's Corner op het strand van Muizenberg, een iconische plek met een levendige en bloeiende surfcultuur. 32 Longboarders zullen er drie dagen strijden in een competitie voor vrouwen en mannen, waarin het prijzengeld gelijk wordt verdeeld.

Genodigden voor het Vans Duct Tape-invitatietoernooi:


MANNEN

Justin Quintal
Kevin Skvarna
John Van Hohenstein
Stevie Sawyer
Tosh Tudor
Andy Nieblas
Rafael Nogalo
David Arganda
Josh Hocking
Sam Christianson
Jules Lepecheux
Saxon Wilson
Lahcen Aguerd
Ander Mendiguren
Dylan Swindale
Dean Simpson

 

VROUWEN

Honolua Blomfield
Kelis Kaleopa’a
Hallie Rohr
Sierra Lerback
Lola Mignot
Karina Rozunko
Victoria Vergara
Zoé Grospiron
Rosie Jaffurs
Izzy Henshall
Crystal Hulett
Eliza Arbelbide
Ambre Victoire
Kirra Seale
Avalon Gall
Marina Carbonell

Op het Vans Duct Tape-festival zijn ook Lee Ann Curren, Sam Partaix, Shane Sykes en Michael February van het Vans-team te gast. Deze boardshapers zullen hun met de handgevormde surfplanken aan het publiek laten zien. De boards worden vervolgens gedoneerd aan lokale gemeenschappen via JUJU Surf Club, een non-profitorganisatie die is opgericht door Mikey en Zelti February. Mikey, lid van het Vans Global Team, brengt in juli ook zijn eerste kleding- en schoenencollectie uit, in een samenwerking van JUJU Surf Club en Vans. Naast de shaping-demonstratie biedt het interactieve evenement allerlei mogelijkheden om in contact te komen met de plaatselijke cultuur, zoals een Duct Tape-skatejam, strandschoonmaak, workshops en een kijkje bij duurzaamheidsinitiatieven.

Als steun in de rug voor een diverse en inclusieve surfcommunity, worden fans en toeschouwers aangemoedigd om mee te surfen met de wedstrijddeelnemers en shapers van Vans Duct Tape en ze te vergezellen bij alle festiviteiten.

#VansDuctTape


Tijdens het Vans Duct Tape-festival kun je het volgende verwachten (en meer):

Duct Tape-invitatietoernooi
Duct Tape-festival: Stands van de surfgemeenschap + workshops
Live DJ-sets & optredens van bands
Strandschoonmaak

Na Kaapstad (Zuid-Afrika) zal het Vans Duct Tape-invitatietoernooi en -surffestival dit jaar in augustus een extra stop maken in Huntington Beach (Californië), als onderdeel van de World Longboard Tour 2022 van de WSL.

 

Volg @vanssurf voor updates van de Vans Duct Tape-wedstrijden.

- KEEP UPDATED -

RELATED NEWS