July 12, 2022

Vans introduceert de nieuwe UltraRange VR3: een andere weg met een duidelijk doel

Verantwoorde materialen en een missie gericht op duurzaamheid herdefiniëren dit model van Vans

Ultrarange VR3

Ultrarange VR3

Vans, het originele schoenen- en kledingmerk voor actiesporten, zet de volgende stap op weg naar duurzaam schoeisel met de nieuwe UltraRange™ VR3. Alle beetjes helpen, en daarom heeft Vans de UltraRange VR3 opnieuw ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd, van materialen tot productieproces. Want hoe we er komen is net zo belangrijk als waar we naartoe gaan.

 Vans wil de impact op de planeet voor toekomstige generaties beperken en zet zijn duurzaamheidsdoelstellingen kracht bij met de UltraRange VR3. Deze volgt de strenge richtlijnen van Vans, die voorschrijven dat een product voor minstens 30% bestaat uit zelfherstellend, verantwoord verkregen, hernieuwbaar en gerecycled materiaal.

Als onderdeel van de creatieve reis probeerde Vans inzicht te krijgen in de werkwijze van surfplankshaper Pepe Rivas. Hij hergebruikt afvalmaterialen, zoals restjes schuim die overblijven bij de eerste fase van het surfplank shapen. Pepe en Vans hebben hetzelfde doel: de levenscyclus van een product opnieuw invullen door anders te kijken naar materialen, productieproces en totale impact.

De opnieuw ontworpen en herbouwde UltraRange VR3 heeft een EcoCush™-tussenzool die voor minstens 50% bestaat uit biobased EVA-schuim dat gedeeltelijk afkomstig is van plantaardige bronnen. De schoen heeft ook de gloednieuwe EcoWaffle™-zool, gemaakt van verantwoord gewonnen natuurrubber (in plaats van synthetisch rubber uit aardolie) dat afkomstig is van leveranciers die bewezen duurzame processen gebruiken om de impact op de planeet te verminderen. De zool is ontworpen om de grip en duurzaamheid te behouden waar Vans bekend om staat.

Het gebreide bovenwerk uit één stuk is gemaakt van een mix van 50% organisch katoen, 36% gerecycled PET en 14% gerecycled nylon. Het bovenwerk is ontworpen om productieafval te verminderen in vergelijking met het tradtionele snij-en-naaibovenwerk van Vans. Het leer is afkomstig van een leerlooierij die van de Leather Working Group een gouden of zilveren beoordeling voor milieuvriendelijkheid heeft gekregen. De UltraRange VR3, in de seizoenskleuren chive en cobblestone, behoudt het comfort en de veelzijdigheid die typerend is voor de UltraRange, maar met een meer verantwoorde benadering.

De UltraRange VR3 is nu verkrijgbaar bij Vans-retailers en op vans.com/surf. Ga voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van Vans naar vans.com/sustainability.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE