July 8, 2022

Dat was het! De Kaapstad-editie van het Vans Joel Tudor Duct Tape-invitatietoernooi & -festival zit erop.

De tiende editie van het Vans Duct Tape-evenement bracht een internationaal gezelschap van surfers, artiesten en shapers samen op het strand van Muizenberg

Afgelopen weekend streek Vans Surf neer op het strand van Muizenberg, bij Kaapstad, voor de tweede halte van het Duct Tape-invitatietoernooi en -surffestival van dit jaar. Het evenement, dat van 1 tot 3 juli 2022 plaatsvond in Surfer's Corner, trok bezoekers uit de hele stad om longboard-innovatie, -creativiteit en -vakmanschap te vieren. Het Duct Tape-evenement verwijderde de barrière tussen sporter en toeschouwer en gaf surfliefhebbers, strandgangers en bewoners van Muizenberg de kans om door middel van surfen, kunst en muziek direct in contact te komen met de deelnemers.

Het Duct Tape-invitatietoernooi in Kaapstad, Zuid-Afrika heette 32 longboarders welkom voor een wedstrijd van drie dagen; er was een competitie voor mannen en een voor vrouwen, waarbij het prijzengeld gelijk werd verdeeld. Tot de deelnemers behoorden ook de Zuid-Afrikanen Angelica Rosslind, Dylan Swindale, Crystal Hulett, Dean Simpson, Sam Christianson en Stevie Sawyer. Na een spannende finale bij zowel de mannen als de vrouwen behaalden Kevin Skvarna (VS) en Ambre Victoire (Frankrijk) de overwinning in hun respectievelijke competities. Dit invitatietoernooi betekende de eerste Duct Tape-overwinning voor Kevin Skvarna als terugkerende genodigde, terwijl Ambre Victoire er meteen bij haar Duct Tape-debuut vandoorging met de prijs.

De traditionele Duct Tape-peddelrace bood de deelnemers een extra dosis competitief plezier én een extra kans op een deel van de prijzenpot. Victoria Vergara (Frankrijk) won bij de vrouwen, Ander Mendiguren (Spanje) bij de mannen.

Naast het wedstrijdgedeelte van het evenement namen de sporters deel aan verschillende workshops en begroetten ze lokale ondernemers op de Duct Tape-markt - met vinyl van The Other Records, vinnen van Good For You Fin Co en surf- en skatewax van Orange Bucket Surf Wax. Het weekend bood onder meer de volgende workshops: heuptasjes personaliseren met Sealand, meditatieworkshops met Waves For Change, lezingen van Justice for Jaws, een strandschoonmaak met de Beach Co-Op en een interactieve workshop met de plaatselijke kunstenares Janet Ormond. Alle Duct Tape-banners van Kaapstad zijn gedoneerd aan Sealand, die samen met Surfline het materiaal upcyclen en er op maat gemaakte, duurzame tassen van maken.

Om de festiviteiten af te ronden waren er elke dag dj-sets, live-optredens van Elle E en Tough Guy, en live-uitzendingen en interviews van The Other Radio, terwijl de Zuid-Afrikaanse kunstenaars Njabulo Hlope en Romi Flowers ter plekke surfplanken beschilderden. Op het evenement konden de festivalgangers de met de hand gemaakte surfplanken van Vans-teamleden Sam Partaix, Shane Sykes, Lee Ann Curren en Michael February bewonderen, die nu bij de Lifestyle Surfshop in Muizenberg gebruikt worden door de lokale gemeenschap. Toeschouwers konden ook zien hoe Alfonzo Pieters uit Muizenberg en Vans-teamleden Sophie Bell, Benny Urban, Ainara Aymat en Lahcen Aguerd tijdens het weekend aan de slag gingen met het shapen van surfplanken in de Lifestyle Surfshop.

Resultaten van het Vans Duct Tape-invitatietoernooi:

MANNEN

1e – Kevin Skvarna

2e – Justin Quintal

3e – Stevie Sawyer

4e – John Van Hohenstein

 

VROUWEN

1e – Ambre Victoire

2e – Honolua Blomfield

3e – Kelis Kaleopa’a

4e – Sierra Lerback

 

Na Kaapstad zal het Vans Duct Tape-invitatietoernooi en -surffestival dit jaar in augustus een extra stop maken in Huntington Beach (Californië), als onderdeel van de World Longboard Tour 2022 van de WSL.

Volg @vanssurf voor updates van de Vans Duct Tape-wedstrijden.

 

#VansDuctTape

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE