Zo draag je een beanie

  • Style

Wanneer het fris wordt, is een beanie niet alleen handig om je hoofd en oren warm te houden, je kunt er ook echt je stijl mee uitdrukken. Zoek je een relaxte vibe of wil je juist wat kleur toevoegen? Wij brengen je de coolste manieren om een beanie te dragen. Kies de perfecte kleur en maak je outfit helemaal af. Met onze tips zie je er van top tot teen goed uit.

Wat is een beanie?

Beanies zijn zachte, knusse, veelzijdige mutsen. Beanies bestaan vaak uit driehoekige gebreide panelen die bovenaan samenkomen. Dankzij de flexibiliteit bedekt deze muts zowel je voorhoofd als je oren en blijf je lekker warm en comfortabel. Dit in tegenstelling tot de stijve rand van een fedora of de klep van een pet, die zich niet naar het hoofd vormen.

De beanie zoals we hem nu kennen, stamt uit het begin van de twintigste eeuw. Ze symboliseerden de arbeidersklasse in de Verenigde Staten, omdat arbeiders deze mutsen graag droegen voor de warmte en om hun haar uit het gezicht te houden. Vergelijkbare stijlen zijn terug te vinden in de negentiende eeuw en zelfs eerder.

Toch is het in de skate cultuur waar de beanie echt een stijlicoon werd. Sinds de jaren '80 en '90 is deze muts niet meer uit het skatepark weg te denken De beanie is cool, praktisch en stoer en helpt ook de skaters om hun haar uit het gezicht en hun hoofd warm te houden. Dankzij de vele manieren waarop de beanie aan de eigen stijl kan worden aangepast, werd dit kledingstuk al snel het handelsmerk van de skate cultuur.

Vans

Zo draag je een beanie

De veelzijdigheid van de beanie is een van z’n beste eigenschappen, je kunt hem dus dragen precies zoals jij dat wilt. Is het koud buiten? Trek je beanie tot over je oren en blijf lekker warm. Is het gewoon een beetje fris? Style hem bovenop je hoofd voor een relaxte, baggy look. Draag hem recht, scheef, naar voren of naar achteren, de keus is helemaal aan jou.

Beanies zijn verkrijgbaar in heel veel stijlen. Sommige beanies hebben een omgevouwen zoom die een extra warme laag vormt voor rond de oren, en plek biedt aan logo's of patches. Sommige beanies zitten strak om het hoofd, andere zijn veel losser ontworpen. Zoek je wat speels? Er is geen tekort aan beanies met leuke pompoms om de boel op te fleuren.

Ook het materiaal van de beanie heeft invloed op je outfit. Een stevig gebreide wollen muts biedt extra veel warmte. In de lente en herfst is een lichtere beanie van ademend katoen comfortabel en stijlvol. Voor het sporten worden vaak synthetische vezels gebruikt, die dankzij hun vochtafvoerende eigenschappen je hoofd warm houden, zelfs wanneer ze vochtig zijn.

Zo style je een beanie voor verschillende gelegenheden

Ben je op zoek naar uitgebreid stijladvies om het meeste uit je beanie te halen? Hier zijn wat ideeën voor leuke outfits en combinaties.

Tijdens het skaten

Als je gaat skateboarden, wil je een goed aangesloten beanie die op je hoofd blijft zitten, ongeacht hoeveel je beweegt. Donkere kleuren zoals grafiet of bosgroen zijn echte klassiekers en verdoezelen veel als je beanie wat sleets wordt. Combineer je beanie met een grafisch T-shirt of trui boven een stevige chino of cargobroek en maak de look af met een paar klassieke Vans skate schoenen.

Beanies in je vrije tijd

Voor een relaxte dag is een slouchy beanie een makkelijke keuze. Kies een neutrale kleur zoals grijs, donkerblauw of zwart om je opties open te houden. Combineer de beanie met een relaxte hoodie, een spijkerbroek en gympen voor een moeiteloze coole vibe. Een lichtgewicht katoenen beanie is een geweldige keus zolang het niet te koud is.

Vans

Op outdoor avontuur

Ga je een eind wandelen of wil je de stad verkennen? Een beanie van wol of synthetische mix houdt je warm en voert vocht af. Felle kleuren of patronen geven extra flair. Combineer je beanie met een joggingbroek of je favoriete jeans en een muziekband T-shirt of vintage top. Afhankelijk van het weer kun je een extra laag toevoegen met een ribkoord-, denim- of bomberjack.

Koud weer

Voor kouder weer is een dikke wollen beanie ideaal. Kies er één die goed om je oren en voorhoofd past, zodat je geen warmte verliest. Geribde patronen en kabelbreisels voegen niet alleen textuur toe, ze houden je ook extra warm. Match je beanie met een warme jas, laarzen en handschoenen, zodat je tegen de kou beschermd bent.

Zacht weer

Wanneer het buiten koel is, maar niet koud, is een beanie een stijlvolle accessoire. Een lichtgewicht beanie van ademend materiaal zoals dunne wol of een katoenmix is perfect. Draag hem iets verder naar achter, van je voorhoofd en oren af, dan kun je je temperatuur reguleren.

Vans

Professionele settings

Beanies zijn vaak een casual accessoire, maar je kunt ze ook op het werk dragen, zeker als de cultuur creatief en informeler is. Pak het goed aan met een nauwgesloten, fijn gebreide, beanie in een effen, neutrale kleur. Combineer hem met een smart-casual blazer of overjas voor een professionele uitstraling.

Avondje uit

Ga je later in de avond op stap? Donkere kleuren zoals bordeauxrood, donkergroen of klassiek zwart zijn goede keuzes. Combineer je bienie met een getailleerde jas en mooie laarzen voor een stijlvolle look. Of draag hem met je favoriete Vans sneakers en een spijker- of joggingbroek voor een relaxte vibe.

Lekker bewegen

Als je een beanie draagt naar om te sporten of tijdens het hardlopen, kies dan voor een beanie met reflecterende logo's, een goed aansluitende pasvorm en ademende materialen. Felle kleuren zijn een leuke toevoeging wanneer je sport, en helpen je zichtbaar te blijven in het schemerdonker.

Vans

Een beanie voor elke gelegenheid

Waar je ook gaat of staat, een beanie is een leuke toevoeging aan je outfit. Bij Vans vind je een ruime collectie heren- en dames mutsen en beanies. Van neutrale en pastelkleuren tot strepen, hier vind je zeker de muts die perfect bij jou past. En mocht je op zoek zijn naar een kindermuts, ook dan hebben wij een ruime keus aan kleurige opties voor elke gelegenheid. Wil je de nieuwste, coolste looks? Kijk dan snel naar wat er nieuw binnen is en naar onze Exclusieve Vans collectie, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends.

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE