April 12, 2022

Vans werkt samen met surfers Alex Knost en Lee-Ann Curren aan een collectie vol mindfullness voor iedereen

Vooruitstrevende creatieven stellen een genderloze collectie samen die buiten de lijntjes kleurt

 

Als leider op het gebied van schoenen voor actiesporten en icoon van creatieve expressie, is Vans trots op een nieuwe, grensverleggende collectie voor iedereen. Deze collectie komt uit het creatieve brein van Alex Knost en Lee-Ann Curren, beiden lid van de Vans Surf-familie. Voor zijn nieuwste collectie heeft Vans samengewerkt met Alex en Lee-Ann aan een genderloze collectie die buiten de lijntjes kleurt.

De collectie is in de allereerste plaats ontworpen met vooruitgang en inclusiviteit in gedachten. Elke item is in principe genderloos, van de Colfax Low tot de omkeerbare boardshort, zodat iedereen de collectie naar zijn eigen hand kan zetten en zich er op zijn gemak in voelt. De collectie is geïnspireerd op kunst, muziek en design en bestaat uit een hele reeks items die creatief aangepast kunnen worden.

Lee-Ann en Alex haalden allebei inspiratie uit surfreclames , kleurenpaletten, oude films, concertbeelden en albumhoezen uit de jaren '90. "We hebben het ontwerpteam ook foto's van onze favoriete kledingstukken gestuurd," voegt Lee-Ann eraan toe. Het resultaat: een collectie die de nadruk legt op individualiteit: "De kleding kun je dragen in de maat die je wilt - te groot, te klein, gelaagd, losjes of nauwsluitend," zegt Alex.


De Colfax Low is de onbetwistbare held van deze collectie. Hij is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam volnerfleer en verkrijgbaar in een stemmige forest night/zwart-kleurstelling. Het silhouet heeft ook een halfdoorschijnende profielzool, waardoor deze stijl een geheel nieuwe look krijgt. Het uitneembare UltraCush Lite-voetbed heeft een kunstzinnige print en details die teruggrijpen naar de gehele collectie en biedt je de hele dag comfort en ondersteuning.

Lee-Ann Curren, uit Biarritz (Frankrijk), heeft zich toegelegd op free surfing en experimentele surftechnieken, iets waar ze heel bedreven in is geworden. Als dochter van levende legende Tom Curren heeft Lee-Ann haar eigen plek en naam veroverd als surfer en muzikant. Ze heeft meegewerkt aan de soundtrack voor de surffilm Cadavre Exquis van Vans uit 2021 en heeft samen met Alex Knost de muziek gemaakt voor zijn film Tan Madonna.

Cadavre Exquis | Surf | VANS

Exquisite Corpse, from the original French term "Cadavre Exquis" is a method in which a collection of words or images is collectively assembled. Each collaborator adds to a composition in sequence, being allowed to see only the end of what the previous person contributed.

Erkend om zijn stijl, zowel op het water als in het dagelijkse leven, vertegenwoordigt Alex Knost creatieve expressie in zijn meest authentieke vorm. Hij probeert altijd grenzen te verleggen en leeft vaak zelfs in zijn eigen wereld. Die benadering van surfen, muziek, kunst en mode is dan ook wat Alex echt onderscheidt.   

De nieuwste toevoeging aan het gamma duurzame modellen van Vans, is de volledig zwarte Circle Vee. Het silhouet gebruikt een uit één stuk gebreid bovenwerk van natuurlijk materiaal, waardoor er bij de productie veel minder afval ontstaat in vergelijking met het tradtionele bovenwerk van Vans dat in delen uitgesneden en vastgenaaid wordt. Het bovenwerk wordt direct op de buitenzool gestikt en is gemaakt van 48% biologisch katoen, 47% hennep en 5% nylon. De Circle Vee is voorzien van de Vans EcoWaffle™-zool, die gemaakt is van een nieuwe mix van natuurrubber in plaats van synthetisch rubber op oliebasis. Het natuurrubber wordt duurzaam gewonnen met zo min mogelijk gevolgen voor het natuurlijke ecosysteem; de rubberteelt heeft er zelfs een positieve invloed op. Het gloednieuwe uitneembare EcoCush™-voetbed is gemaakt van FATES™-schuim, dat voor 70% van plantaardige oliën is gemaakt zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dit nieuwe voetbed biedt de hele dag door ultiem comfort en ondersteuning door de voorgevormde hielcup en voetholtevorm.

De veelzijdige boardshort met een buitenbeenlengte van 40cm is gemaakt van katoen-nylon en heeft een vaste tailleband met trekkoord. Hij is omkeerbaar: aan de ene kant zwart, en aan de andere kant een bloemenpatroon in frisse kleuren dat is getekend door Lee-Ann. Andere sleutelstukken in de collectie zijn grafische T-shirts in zwart en aquatische kleuren en de Authentic Chino Pant in zwart: een korter en losser vallend model met permanent geperste vouwen op de voor- en achterkant van de pijp.

The Vans x Alex Knost x Lee-Ann Curren-collection is nu verkrijgbaar bij Vans-retailers en op Vans.com/Surf.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE