This is Off The Wall
J.I.D
Making something out of nothing.
X

J.I.D, geboren en getogen in East Atlanta, heeft zijn unieke plek binnen de hiphopscene veroverd met zijn rauwe talent en zijn standvastige verlangen om beroemd te worden. Hoewel creativiteit een constante factor was gedurende J.I.D.'s leven, is muziek niet altijd zijn eerste grote liefde geweest. Als kind groeide hij namelijk op met de droom om atleet te worden. De tijd dat hij collegefootball speelde met een studiebeurs, zat voor J.I.D. boordevol bumpy roads die hem uiteindelijk de weg naar zijn ware talent zouden wijzen: muziek.

"MUZIEK HEEFT ME GEHOLPEN KNOPEN DOOR TE HAKKEN ENTE LATEN ZIEN DAT IKMIJN EIGEN KOERS KON VAREN."
"IK WIL DAT IEDEREEN CREATIVITEIT ONTDEKTIN ZIJN LEVEN, ONGEACHT WATIEMAND DOET OF IN WELKE SITUATIE IEMAND ZICH BEVINDT."

Toen de tijd was aangebroken om een nieuwe richting in te slaan, haalde J.I.D. inspiratie uit de mensen die het dichtst bij hem stonden, aangemoedigd om zijn eigen koers te varen binnen de hiphopscene. Dankzij zijn hands-on-mentaliteit, obsessief schrijftalent en affiniteit voor intrigerende woordspelingen heeft J.I.D. zijn leidersrol veroverd in een nieuwe generatie hiphop die intrinsieke creativiteit belangrijker vindt dan de hype, en bijdraagt aan de definitie van een nieuw geluid en nieuwe benadering.

"ZODRA IK GELEERD HADMEZELF OP TE NEMEN, MAAT ENRITME TE HOUDEN, WAS IK VERKOCHT."