This is Off The Wall
Bohan Phoenix
Product of my environment.
X

Bohan Phoenix, geboren in Hubei (China) en opgegroeid in Massachusetts (VS) maakte voor het eerst kennis met hiphop toen zijn moeder populaire cartoons en films ging gebruiken om Bohan Engels te leren. Het was tijdens een van deze klassikale tv-sessies dat Bohan de film 8 Mile van Eminem zag. Het was deze film die Bohans passie voor de hiphopmuziek en -scene aanwakkerde.

"HET BELANGRIJKSTE VANHIPHOP IS ZELFEXPRESSIE. JEMOET JEZELF DURVEN LATEN ZIEN."

Deze aangewakkerde liefde voor de muziek leidde tot een ontdekkingsreis die er uiteindelijk voor zorgde dat Bohan zijn eigen muziek ging maken, eerst met behulp van het plaatselijke kerkkoor en later met zijn eigen simpele opnameapparatuur. Toen hij er klaar voor was om teksten en muziek te gaan schrijven, liet Bohans dubbele culturele achtergrond hem nadenken over hoe hij zich wilde gaan uitdrukken: in welke taal en op welke manier.

"TOEN IK CHINESE TEKSTENEN CHINESE INSTRUMENTEN AAN MIJN MUZIEK TOEVOEGDE, DEEDIK IETS DAT VOLLEDIGVANUIT MEZELF KWAM EN BIJ ME PASTE."

Bohan vond de perfecte balans toen hij zijn dubbele culturele achtergrond in de muziek liet terugkomen, waarbij alle talen, culturen en muzikale elementen samenkwamen. Door zijn dubbele culturele achtergrond en opvoeding te omarmen, maakt Bohan zijn eigen unieke muziek en daarmee tilt hij hiphop naar een nieuw ongekend niveau.

"IK WIL MET DE TWEE TALEN IN MIJN MUZIEKLATEN HOREN HOE MOOICHINA EN AMERIKA SAMEN KLINKEN"