How to break in your Vans

Hoe loop je jouw Vans in

Kun je niet wachten om de straat op te gaan met je nieuwe Vans schoenen? Je wilt er geen pijnlijke voeten van krijgen. Wij helpen onze klanten graag met het vinden van de schoenen die bij hen passen, qua stijl, design en maat.

Maak gebruik van onze zorgvuldig geselecteerde tips om je schoenen snel in te lopen zodat je er lekker vlot mee naar buiten kan...

 

Draag dikke sokken om je schoenen in te lopen 

Om maar bij het begin te beginnen. Haal die oude, dikke sokken uit de bodem van je sokken lade. Dikker materiaal helpt wat meer rek in je schoenen te brengen zodat je voeten er niet onder lijden. 

 1. Vind een dik paar sokken, of anders 2 paar gewone sokken en draag deze in je nieuwe Vans schoenen.

 2. Strik ze zoals je altijd zou doen, tenzij je een paar Slip-Ons aan het inlopen bent, maar strik ze niet te strak! Door de extra bewegingsruimte rek je de schoenen wat makkelijker uit zodat ze beter passen. 

 3. Draag je Vans binnenshuis als je thuis bent; een uurtje of twee elke avond is perfect om deze in te lopen.

Breaking in your Vans

Draag je schoenen korte tijd maar vaak

Behalve dikke sokken dragen om het materiaal wat te rekken, is een andere simpele manier om je schoenen in te lopen deze wat vaker voor korte periodes te dragen.

 1. Trek je Vans aan, dit keer met gewone sokken. Strik ze op normale wijze zoals je altijd zou doen, zolang het comfortabel is.

 2. Draag je Vans voor een korte tijd, zorg er dus voor dat je dicht bij huis bent de eerste paar keren.

 3. Trek de schoen uit zodra deze minder comfortabel aanvoelt of als de zijkant schaaft.

 4. Herhaal deze stappen zo vaak mogelijk. Twee keer per dag zou geweldig zijn, al weten we dat onze klanten vaak erg druk in de weer zijn.

Breaking in your Vans shoes

Je schoenen buigen helpt het inlopen ook

Vans schoenen zijn ontworpen om jouw drukke leven bij te houden, onze gevulkaniseerde rubberen schoenzolen leveren langdurige weerstand en steun. Met dat in het achterhoofd, hoef je je dus geen zorgen te maken om ze jouw schoenen wat steviger aan te pakken om het inlopen te versnellen.

 1. Pak de schoen stevig beet aan beide uiteinden.

 2. Buig de schoenen langzaam naar binnen vanaf beide einden totdat je weerstand voelt. Dit helpt de zool zich aan te passen aan je voetboog.

 3. Herhaal deze handeling met de andere schoen.

Als je nog meer ondersteuning zoekt, check dan onze nieuwe ComfyCush™ schoenen in onze Slip-on, Authentic, Old Skool, Era en Sk8-HI collecties. Opnieuw ontworpen met een zachtere zool voor oneindig comfort waarmee je langer eenvoudig op de been blijft.

 

Met de föhn versnel je het inloop proces

Dit werkt vooral goed met onze leren schoenen. Een beetje warmte doet wonderen en helpt de schoen om de juiste pasvorm aan te nemen.

 1. Warm de achterkant van de schoen op met een föhn, of focus op een ander deel dat niet lekker zit. Warm dit niet te veel op, maar net zo lang tot de schoen zachter wordt.

 2. Draag wederom een paar dikke sokken om je tegen de warmte te beschermen. Trek je Vans aan en loop er binnenshuis mee totdat ze zijn afgekoeld. Dit helpt om de schoen een betere vorm om je voet aan te nemen.

 3. Doe dit met beide schoenen en herhaal zo vaak je dit nodig acht. Hoe langer je jouw Vans draagt, des te beter!

 

Hoe voorkom je schuren

Niks kan je goede bui harder verpesten dan een blaar op je voet. Gebruik de volgende tips om schuren en dus blaren te voorkomen zodra je jouw Vans hebt ingelopen. 

 1. Neem een klein beetje vaseline, je hebt echt niet veel nodig!

 2. Smeer de vaseline aan de binnenkant van je hiel waar de schoen het meeste schuurt. Dit is meestal net boven de sokkenlijn. 

Wil je geen vaseline gebruiken, pak dan een paar sokken die wat langer zijn en het gevoelige punt bedekken. Vergeet niet dat je een nog langer paar nodig hebt voor onze Sk8-Hi schoenen.

Breaking in your Vans shoes

 

Nu weet je hoe je jouw Vans perfect inloopt! Wil je weten hoe je ze het beste schoonhoudt, check dan onze uitleg over hoe je Vans schoenen schoonmaakt. Dit helpt je om jouw Vans zolang mogelijk nieuw te laten lijken of om een oud paar weer helemaal op te knappen!