Best skate parks in Europe from Vans

De beste skateparken van Europa

Wat maakt een skatepark een goed skatepark? Het gaat niet alleen om de kwaliteit van het bouwwerk, de grootte van de quarterpipes of wat er te grinden valt. Het gaat ook om de ‘X-factor’. Dat typische gevoel dat je krijgt zodra je ergens binnenloopt dat skaten ademt. Europa heeft veel vette parken en hieronder vind je onze favorieten.

 

Le Bowl Skatepark, Marseille, Frankrijk

De ligging aan het strand, diepe bowls en een flinke variatie aan vert ramps vol met mooie graffiti, gecombineerd met het heerlijke klimaat van Marseille zorgen ervoor dat skaters vanuit de hele wereld naar Le Bowl afreizen. Ga even lekker los in de bowls en geniet van de skills van enkele van Europa's grootste skaters. Neem dan een korte pauze met de voetjes in de Middellandse zee om daarna weer volop los te gaan in het park om je techniek te verbeteren.

Het park is gratis en 's avonds is het goed verlicht. Le Bowl heeft in de afgelopen 25 jaar enkele gerenommeerde evenementen georganiseerd waaronder de Quicksilver Bowlrider en de Orange Massilia Freestyle Cup. Check dus zeker even de agenda als je een tripje naar het zuiden van Frankrijk plant.

 

Best skate parks in Europe from Vans

 

Skatehalle, Berlijn, Duitsland

Het weer is geen issue als je gaat skaten in het grootste indoor-skatepark van Berlijn. De Skatehalle biedt genoeg voor ieder type skater met veel vert ramps in de hal zelf en betonnen bowled ramps buiten. De Skatehalle opent elke dag om 14.00 uur. Op zaterdag deel je na 17.00 uur de hal met BMX’ers, maar verder is het exclusief een skatehal.

Skatehalle is een goed voorbeeld van Duitse degelijkheid met een uitstekende indeling. Behalve de grootste halfpipe van Duitsland vind je er ook een 400m² grote hal met bowls en mini ramps en nog eens 1200m² aan straatparcours.

 

Best skate parks in Europe from Vans

 

Skate Plaza, Stoke, VK

Voor een publiek gefinancierd skate park is Stoke Plaza een sprong voorwaarts waar zelfs Danny Way een puntje aan kan zuigen. Het centrale deel is een enorm plein in een vorm dat doet denken aan de Millennium Falcon vol met ramps, flat banks, rails, hubbas langs trappen en randen om te grinden. Aan de rand vind je 3 grote bowls ineen die zorgen voor een heerlijke flow. 

Het dorp Leek, enkele kilometers van Stoke vandaan, lijkt een £200.000 investering te gaan ontvangen voor een ander skatepark. Dat zou deze hoek van Staffordshire dus wel eens kunnen omtoveren tot een skateboarder’s paradijs. We houden je op de hoogte.

 

Best skate parks in Europe from Vans

 

Ladybird Skatepark, Tilburg, Nederland

In het zuiden van Nederland, op 10 km. van de Belgische grens, is de volgende generatie wereldklasse skateboarders aan het trainen in het Ladybird Skatepark. Het is een indoorpark maar door het goed verlichte middendeel lijkt het alsof je buiten aan het skaten bent. Alle ramps, bowls, hubbas en pipes lopen vloeiend in elkaar over.

Naast het park is een bar waar je andere skaters kunt ontmoeten. Ladybird voelt als een echte community maar het is een serieus park waar regelmatig toernooien worden georganiseerd. Ook geven ze skatelessen en professionele trainingssessies voor jong en oud.

 

Best skate parks in Europe from Vans

 

Elbo Skatepark, Bologna, Italië

Wat een mazzel hebben de skaters uit Bologna! Het Elbo Skatepark heeft een van de meest indrukwekkende bowls van Europa. Het is een droom die uitkomt voor elke speed-freak. Deze bowl is 1,80 meter hoog en loopt vloeiend over naar een full pipe in het midden waar je de Italiaanse zwaartekracht uittest (spoiler: het werkt vrijwel hetzelfde als in de rest van de wereld).

Het park is een ware ode aan het skaten en er komen dan ook skaters vanuit alle hoeken van het land om hier urenlang te oefenen op hun jumps en grinds.

 

Best skate parks in Europe from Vans - Elbo skatepark

 

Rubén Alcántara Skatepark, Málaga, Spanje

In Malaga liggen een paar goede skateparken voor de casual skater door de stad verspreid, maar de belangrijkste trekpleister is toch wel de Rubén Alcántara in het noordwesten van de stad. Vernoemd naar Spanje's bekendste BMX'er zal het je niet verbazen dat het park niet alleen voor skaters is. Al merk je snel dat skaters wel het beste vertegenwoordigd zijn. Hoe dan ook, er is ruimte genoeg voor iedereen.

Je hoeft geen Spaans te spreken om te kunnen genieten van de opwindende rondingen van dit enorme park, gevuld met een uitstekende bowl, halfpipes, verts en de iconische bowl in de vorm van een golf die zowel je verbeelding als je skate skills uitdaagt.

 

Best skate parks in Europe from Vans - Ruben Alcantara Skatepark

 

Ave/Park, Warschau, Polen

Polen is de thuisbasis van Techramps, een ontwikkelaar van skateparks met een flinke staat van dienst. Hieronder valt ook Ave/Park in Warschau, een indoor skatepark dat op de lijst van elke skater moet staan die Polen bezoekt.

Dit skatepark heeft alle professionele houten ramps, verts, halfpipes, quarterpipes en grinding oppervlakken die je maar kan wensen, verspreid over 500m². Er is zelfs een sponsbak waar je jouw tricks kunt uitproberen zonder pijn te leiden. Ave/Park is een ware trekpleister met een café, videogame-zaal, vinger skateboarding en meer. Heb je geen board bij je? Geen probleem, dan huur je er gewoon eentje.

 

Best skate parks in Europe from Vans - Ave/Park, Warsaw

 

Skateboarden is enorm populair in Europa en dit zie je terug in het toenemend aantal professionele skateparken. Onze lijst is maar een kleine selectie van de vele parken die je over het hele continent kunt vinden. Dus waar wacht je nog op? Spring op je board en ga er voor!