Vans X Opening Ceremony

February 19, 2021

VANS X OPENING CEREMONY

Opening Ceremony levert in februari twee verhoogde herinterpretaties van het tijdloze model van Vans

 

 

Sinds 2014 hebben Vans en Opening Ceremony een partnerschap opgezet om creatieve expressie en samenwerking te vieren. In februari presenteren Vans en Opening Ceremony de eerste wereldwijde schoenen-, kleding- en accessoirecollectie van de twee iconische merken. De uitgebreide collectie wordt op 19 februari gelanceerd en is beschikbaar op Vans.eu, in Vans-winkels en bij bepaalde groothandelspartners wereldwijd.

Opening Ceremony werd opgericht in 2002 en is uitgegroeid tot een creatieve retailer met meerdere merken, gemotiveerd door principes van ontdekken en vriendschap. Sindsdien heeft het vele unieke en verschillende perspectieven van mensen en landen over de hele wereld gevierd. Opening Ceremony-oprichters Carol Lim en Humberto Leon, beiden zelf gerenommeerde ontwerpers, hebben hun stem vergroot en grenzen verlegd die vaak ver buiten de modewereld reiken. Carol en Humberto zijn al tientallen jaren toonaangevend op het gebied van mode en blijven hun jarenlange samenwerking met Vans vieren, dit keer op wereldwijde schaal.

"Vans is al heel lang een creatieve partner van ons en dit seizoen werken we graag samen aan hun iconische print", zegt Humberto Leon, Creative Director bij Opening Ceremony. “Voor deze nieuwe capsulecollectie zijn Carol en ik geïnspireerd om het dambord opnieuw uit te vinden, met een nieuwe grafische benadering van het klassieke Vans-patroon."

De Opening Ceremony-oprichters zijn geïnspireerd door de iconische dambordprint van Vans en vinden het patroon opnieuw uit met abstracte slangen- en luipaardpatronen op kleding en schoenen. Met de originele bootschoen van Vans, de Authentic, als hun canvas, heeft Opening Ceremony een veelzijdig herhalingspatroon gecreëerd dat de positieve en negatieve ruimte benadrukt en harmonie vindt tussen de motieven van de slang en het luipaard op het bovenwerk en de zool van elke schoen.

Het repeterende luipaardpatroon staat op een assortiment kleding, waaronder een op trainingspakken geïnspireerd jack met een ritssluiting aan de voorkant, houtje-touwtjesluitingen en een verborgen capuchon. De Vans X OC Leopard-broek heeft een relaxte pasvorm, paspelzakken en een ritsflap. Het luipaardassortiment wordt aangevuld met een draagtas met luipaardprint die gevoerd is met een zachte vulling en versierd is met een nieuwe rubberen Vans x OC-patch.

Een tweede levering schoenen heeft een vernieuwde benadering met behulp van monochromatische bovendelen in orchidee en baja blauw. De Authentic QLT heeft twee moderne kleurencombinaties voor het originele silhouet van Vans, een all-over-kleur, gewatteerde vamp en stiksels aan de zijkant. Iedere schoen is afgewerkt met een geweven Opening Ceremony-patch op de hiel.

De Vans x Opening Ceremony-collectie is vanaf 19 februari wereldwijd verkrijgbaar op Vans.eu, in Vans-winkels en bij bepaalde groothandelspartners. Voor meer informatie, bezoek Vans.eu/openingceremony.