December 23, 2021

VAULT BY VANS X CALI DEWITT-COLLECTIE

Deze maand werkt Vault by Vans samen met de veelzijdige kunstenaar Cali Dewitt, die een schoenen- en kledingcollectie uitbrengt met zijn originele artwork. De beeldend kunstenaar uit Los Angeles haalt zijn inspiratie uit diverse culturele vraagstukken. Hij gebruikt mode en kunst om zijn visie te over te brengen en om discussies op gang te brengen. De collectie bestaat uit acht items (boven- en onderstukken en sneakers), die de onzekerheid van het bestaan aan de orde stellen met fotorealistische afbeeldingen en citaten. Ze lijken de voorbode van een troosteloze toekomst.

Het oeuvre van Dewitt omspant verschillende decennia en media, waaronder zines, prints, foto's, muziekvideo's en kleding. Vaak combineert hij provocerende beelden uit de krochten van het internet met woordspelingen die hij haalt uit krantenkoppen, spamberichten, reclame en alledaagse zinnen. Voor zijn eerste collectie met Vault by Vans liet Dewitt zich inspireren door de 'onuitstaanbare, door zichzelf geobsedeerde ego's van de mensheid'. Hij wil de 'eindeloze spiraal van domheid, het einde van de privacy en de begrafenis voor het mysterie dat voor ons ligt' vastleggen.

De schoenenlijn voor Vault by Vans bestaat uit vijf modellen - de Sk8-HI VLT LX, Era VLT LX, Chukka Boot VLT LX, Old Skool VLT LX en de Classic Slip-On VLT LX - met een repetitief aarde- en doodskistpatroon op het bovenwerk van premium katoen-canvas. De tegengestelde woorden die op de kragen en de hiel van elk model werden geborduurd, creëren een gevoel van onzekerheid. Het 'Earth and Coffin'-ontwerp is geïnspireerd op 'de vele machthebbers in de wereld die rijkdom en macht belangrijker vinden dan mensen en de natuur', aldus Dewitt. 'Zonder tegenmacht zal de hebzucht van een paar enkelingen het einde van allen betekenen.' 

De collectie bestaat verder uit drie kledingstukken: een Vault by Vans-trui, een shirt met korte mouwen en een joggingbroek met de geborduurde woorden 'GLOBAL WARNING' en doodskist-graphics. 

De Vault by Vans x Cali Dewitt-collectie is vanaf 23 december verkrijgbaar bij geselecteerde Vault by Vans-retailers.