March 8, 2022

BEPAAL DE TOEKOMST. SAMEN.

We steunen meisjes en jongeren die hun gender nog ontplooien, om hun eigen plek in de wereld in te nemen. Kom deze maand naar onze evenementen.

Dit jaar bundelen Sisterhood & Vans met trots hun krachten om meisjes en jongeren die hun gender nog ontplooien, te helpen om hun eigen plek in de wereld in te nemen. @OURSISTERHOOD biedt sociale actieprogramma's waarmee jongeren (13-18) de vaardigheden, tools en het vertrouwen krijgen om zich te ontwikkelen tot de volgende generatie creatieve denkers, leiders en veranderaars.

De hele maand maart organiseren we samen met hen en andere fantastische organisaties uit heel Europa een reeks evenementen voor jongeren. Onze gemeenschappelijke missie: BEPAAL DE TOEKOMST. SAMEN.

Ontdek meer over en doe mee aan activiteiten in het VK, Duitsland, Nederland, Spanje & Portugal. We kijken uit naar je komst!

International Women Day

International Women Day

Wat gebeurt er in het VK?

Empower je plaatselijke Sisterhood
Voor jeugd- en meidenorganisaties die een gemeenschap rond elkaar, jongeren en hun toekomst willen opbouwen en de toekomst willen bespreken van het jeugdwerk en sociale actie voor en door meiden

De activist in jou
Breng je passie en honger naar sociale verandering over op het canvas, met een speciale Customs-workshop

Inzicht in een creatieve carrière
Voor jonge meisjes en niet-binaire jongeren (14-17 jaar) die een voorproefje willen en geïnspireerd willen worden door mensen die de weg banen in verschillende creatieve beroepen
Zondag 13 maart 12.30u-15.45u – Vans Covent Garden, Londen

Sisterhood laat zich zien
Voor vrouwelijke en non-binaire creatieve professionals en organisaties die zich richten op sociale actie, die willen zien en horen waar Sisterhoods huidige jaargang en pas afgestudeerden (en dus de volgende generatie creatieve leiders, denkers en veranderaars) mee bezig zijn.
Dinsdag 29 maart 18u-20u – House of Vans, Londen

Vind gelijkgestemde partners
Voor toekomstige en huidige oprichters van organisaties die het Sisterhood-verhaal willen horen, van andere oprichters willen leren en willen netwerken
Dinsdag 15 maart 17.30u - 18.45u - Vans Store, Covent Garden

Daarnaast kun je in de Vans-winkel in Covent Garden, Londen, de hele maand maart samen met het Sisterhood-team vergaderingen organiseren en werken aan je persoonlijke projecten.

Wat gebeurt er in Duitsland?

Creatieve workshops
Laat je creativiteit de vrije loop en personaliseer schoenen tijdens sessies met plaatselijke kunstenaars

  • Vrijdag 11 maart 16u-19u – Vans Bikini, Berlijn
  • Vrijdag 11 maart 16u-19u – Vans Keulen
  • Zaterdag 12 maart 14u-19u – Vans Bikini, Berlijn
  • Zaterdag 12 maart 14u-19u – Vans Keulen

Moodboardsessie en lezing geleid door Feride Uslu, de oprichter van USLU Airlines
Zaterdag 19 maart 14u-19u - Vans Bikini, Berlijn


Empower je plaatselijke Sisterhood
Voor jeugd- en meidenorganisaties die een gemeenschap rond elkaar, jongeren en hun toekomst willen opbouwen en de toekomst willen bespreken van het jeugdwerk en sociale actie voor en door meiden
Woensdag 23 maart, 18u-20u – Vans Bikini, Berlijn

Wat gebeurt er in Nederland?

Onverschrokken canvas voor verandering
In de maand maart wordt onze etalage omgetoverd tot een Maker's Space in de winkel, door meiden van @project.fearless - om Rotterdam te laten proeven hoe het is om buiten de lijntjes kleuren!
VANS, Rotterdam Kom ook langs! We stellen de hele maand hun werk tentoon.

Wat gebeurt er in Spanje?

Maak van je passie je werk
Laat je inspireren door de vrouwen van het tijdschrift Freeda, doe nuttige en praktische kennis op om leiders van je eigen toekomst te worden.
Woensdag 16 maart – 19u-21u– Espacio Nueva Carolina, Madrid

Ondernemerschap van gisteren en vandaag
Luister naar vrouwen in de designwereld tijdens een workshop en lezing onder leiding van Veronica Fuerte, oprichter van Hey Studio
Dinsdag 22 maart – 19u-21u – Juno House, Barcelona

Peace, Please van Verena Smit
Bezoek de krachtige tentoonstelling van de Braziliaanse kunstenares Verena Smit: "kunst die een boodschap van hoop, verontwaardiging en een zoektocht naar positieve verandering uitzendt"
Van donderdag 17 maart – 2 april – Galeria F&DEO, Madrid

Wat gebeurt er in Portugal?

Creatieve workshops
Empowerment-sessies onder leiding van verschillende kunstenaars die de deelnemers minder traditionele en meer praktische informatie zullen geven voor het ondernemerschap, zodat ze een carrière in creativiteit kunnen opbouwen.

  • Woensdag 9 maart – 15u-17u – Café Dr. Boavida- Lissabon- Hoe zet je op papier hoe het is om een vrouw en creatief te zijn. Carolina Deslandes en Irma.
  • Donderdag 17 maart – 15u-17u – Vans Rua Augusta, Lissabon – Lizzy- Illustratie en creativiteit.
  • Donderdag 17 maart – 15u-17u – Vans Rua Augusta, Lissabon – Sofia Dinis - Hoe is het om vrouw en tattoo-artiest te zijn + creativiteit.
  • Donderdag 31 maart – 15u-17u – Vans Rua Augusta, Lissabon - Pitanga - Schilderworkshop.
  • Donderdag 7 april – 15u-17u – Vans Rua Augusta, Lissabon – Clara Não - Illustratie en creatieve expressie.

Tot dan!

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE