August 31, 2022

Vans lanceert de Authentic 44 Deck DX in drie OG-kleurstellingen

Vans Anaheim Factory is een benaming van de Vans-lijn die eer betoont aan de originele gevulkaniseerde schoenen die het merk produceerde vanuit zijn fabriek en winkel in Anaheim, Californië. Elk seizoen geven ontwerpers van Vans een nieuwe draai aan prints uit de archieven en passen ze toe op vintage modellen die een comfort-upgrade krijgen. 

De nieuwste toevoeging aan de Anaheim Factory-collectie is een driedelige selectie van het meest iconische silhouet van het merk: de Authentic 44 Deck DX, waar het allemaal mee begon. Dit lage vetermodel is geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Vans op het gebied van bootschoenen die ontworpen werden vanaf 1966 tot midden jaren negentig. De schoen leent details van de originele Style #44 maar voegt er modern comfort aan toe met de verbeterde Ortholight®-binnenzool.

Retro-elementen zijn onder andere het originele stijlnummer, een glanzender opstaande band op de zool, het oorspronkelijk gebruikte tijk en katoenen veters. De blauwe onderzool heeft smalle rubberen gleufjes die grip bieden in natte omstandigheden. Dit verwijst naar een tijd toen de bootschoen daadwerkelijk op het dek werd gedragen. De Authentic 44 Deck DX is er in drie kleurstellingen: rood, wit en een speciale Navy Anchors-print die is geïnspireerd op een speciale stof die Vans gebruikte in de vroege jaren 70.

- BLIJF OP DE HOOGTE -

NIEUWS IN DEZE CATEGORIE