De Kyle Walker Pro 2: Met de juiste ondersteuning is alles mogelijk

img-1

Kyle Walker liet zich voor zijn nieuwe signature-schoen ondersteunen door familie, vrienden en de WaffleCup-skatetechnologie van Vans.

Ondersteuning kan vele vormen hebben, maar voor Vans Pro-skater Kyle Walker heeft de aanhoudende steun van de skatecommunity en zijn vrienden en familie thuis in 'Tornado Alley' Oklahoma de grootste impact gehad in de beginjaren van zijn legendarische carrière. Kyle heeft deze stevige, ondersteunende basis ook in zijn nieuwe signature-collectie schoenen en kleding geïntegreerd, die op 30 juli wereldwijd wordt gelanceerd.

Stijl, functionaliteit en, bovenal, 'gemaakt voor skaters', zijn de basisprincipes achter de Kyle Walker Pro 2 en de kleding uit de collectie. Kyle heeft deze collectie ontworpen en het resultaat is onder andere een gloednieuwe, strakke instap-skateschoen met talloze eigenschappen. De collectie vormt een eerbetoon aan de mensen en plekken die Kyle hebben gevormd.

img-2

“Ik heb me vooral laten inspireren door het idee dat ik echt iets anders wilde maken dan de typische Vans-schoen”, zei Kyle. “Ik ben gek op de Slip-On en toen ik Vans net kende, droeg ik alleen die schoenen. Daarom heb ik voor mijn ontwerp eigenschappen van mijn eerste Slip-Ons gecombineerd met een elegantere look die een normale skateschoen niet zou hebben.”

Kyle blijft de grenzen opzoeken van wat er mogelijk is op een skateboard en voor deze vooruitgang heeft hij vooral steun nodig. Voor de Kyle Walker Pro 2 heeft hij specifiek om WaffleCup-technologie gevraagd. Dit is de beste combinatie van gevulkaniseerde flick en boardfeel bij de voorvoet, ondersteuning bij de middenvoet en hiel, en robuuste duurzaamheid. Voeg daar nog PopCush aan toe, voor optimale schokdemping met een betere energieopbrengst, en extra versteviging met Duracap.

Kyle wilde voor zijn nieuwe signature-schoen een strakke, frisse look en dat is helemaal gelukt met de te gekke kleurencombinatie van wit en offwhite met mintgroene zolen en accenten aan de binnenkant. We zien dezelfde gave look terug in de kleding uit de collectie die een eerbetoon vormt aan Kyles oorsprong. De items hebben subtiele, verfijnde kleuren.

img-3
img-4
img-1

De collectie, die bestaat uit de Kyle Walker Pro 2 en door Kyle Walker ontworpen kleding, is nu verkrijgbaar bij skateshops over de hele wereld, online, en in Vans-winkels.