Waarom dragen skaters Vans?

De stevige constructie en unieke zolen van Vans maakten ze populair vanaf de begindagen van het skateboarden. De ideale combinatie van grip, comfort en duurzaamheid geeft skaters controle en vertrouwen, zonder dat dit ten koste gaat van het 'gevoel' van het skateboard.

Vans heeft in de afgelopen vijf decennia baanbrekend werk verricht op het gebied van design voor skaters. Bovenwerk uit zwaar, versterkt canvas en suède biedt weerstand tegen slijtage, terwijl gewatteerde boorden en hoge bovenkanten de enkels beschermen.

De onverwoestbare kwaliteit, het eersteklas design en het klassieke silhouet hebben Vans-schoenen verankerd in de skatecultuur. Door te investeren in samenwerkingen en evenementen is er een band ontstaan die focust op het product waar het allemaal mee begon - geweldige schoenen, op en naast het skateboard.

Wat maakt skateschoenen anders?

Skateschoenen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van skateboarders, met specifieke vereisten qua grip en duurzaamheid. Tractie tussen schoen en board is essentieel om controle te houden en wordt bereikt met een minimaal profiel en een brede zool, met materialen die zijn gekozen om de slijtage van urenlang skateboarden aan te kunnen.

Een mix van functionaliteit en stijl is de basis van een skateschoen. Een perfecte schoen is gemaakt om bescherming te bieden en de belasting aan te kunnen wanneer hij tot het uiterste wordt gedreven. Een platte zool met ondersteuning van de voetboog geeft skateboarders de controle over het skateboard tijdens de meest veeleisende tricks. Versterkte neuzen en hielen bieden extra bescherming voor je voeten, terwijl de rubberen zool zorgt voor demping en comfort, een ideale combinatie die je bijvoorbeeld terugvindt bij de SK8-Hi Skateschoenen en de Sid Skateschoenen.

Welk materiaal is het best voor skateschoenen?

De materialen die we gebruiken om een skateschoen te maken worden gekozen op basis van functionaliteit, uithoudingsvermogen en stijl. Skateschoenen kunnen worden gemaakt van leer of canvas. Suède is het meest geschikt voor stevigheid en duurzaamheid, terwijl canvas een lichtgewicht, ademende optie is.

Een suède skateschoen is sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen, maar rekt ook uit en wordt zachter naarmate je hem draagt, zodat hij comfortabel rond je voet zit. Canvas skateschoenen zijn veelzijdig en hoeven niet ingelopen te worden. Ze bieden een lichte en comfortabele optie, zoals de Rowan Pro of de Kyle Walker Pro. De delen van de schoen die het snelste beschadigd worden, zoals de teen en het Ollie gebied, zijn vaak verstevigd met leren patches.

Wat zijn de meest duurzame skateschoenen?

Een duurzame skateschoen, zoals de Vans Skate Old Skool, heeft een sterke zool die de straat en het skateboard aankan zonder te barsten, terwijl het bovenwerk van de schoen schaafwonden en krassen moet kunnen opvangen zonder te scheuren. De kwaliteit van het ontwerp is essentieel bij het kiezen van een schoen die lang meegaat.

De belangrijkste onderdelen van een skateschoen moeten gemaakt zijn van stevig leer of verstevigd canvas. Dubbele of driedubbele stiksels zorgen ervoor dat er geen zwakke plekken in de buitenste delen zitten, die de prestaties of veiligheid in gevaar kunnen brengen. Kwalitatief hoogwaardige rubberen zolen moeten stijf zijn, zodat ze plat blijven en de wrijving aankunnen zonder te verslijten, zelfs bij intensief gebruik. Ontwerpen met een brede tong helpen de schoen te stabiliseren en het uitglijden tijdens intense bewegingen te minimaliseren.