Sk8-Hi Productgids

De Vans Sk8-Hi schoenen zijn niet voor niets iconisch. Door het opbouwen van een decennialange reputatie in de skatecultuur, de streetwearscene en daarbuiten, zijn de Sk8-Hi schoenen direct herkenbaar en al jarenlang niet meer weg te denken uit de skate- en streetwear cultuur.

Ze werden voor het eerst uitgebracht in 1978 toen ze pionierden met de hoge enkelsteun en meteen ook de legendarische zijstreep populair maakten (oorspronkelijk bekend als de "jazz streep").

Na een aanhang te hebben opgebouwd in de skate- en BMX-wereld, heeft de Sk8-Hi zijn oorspronkelijke functie overstegen en is nu populair bij zowel sneakerheads als modeliefhebbers en iedereen daar tussenin. Hieronder vind je de ultieme productgids voor de Vans Sk8-Hi. Ontdek nu de functionele kenmerken, onze stijlgids en vetertips voor deze legendarische schoen.

Vans Sk8-Hi

De Vans Sk8-Hi is de originele hoge skateschoen. De hoge, gevoerde enkelsteun biedt zowel bescherming als stabiliteit. De onmiskenbare rubberen wafelzolen maximaliseren de grip. Versterkte neuskappen en een bovenwerk van stevig canvas verhogen de duurzaamheid. Al deze kenmerken zorgen samen voor de ultieme skateschoen die populair werd tot ver buiten de skatecultuur.

Toen ze oorspronkelijk in 1978 werden gelanceerd stonden de Vans Sk8-schoenen bekend als ‘model 38’ en werden ze meteen populair bij de jonge, groeiende skatescène. Ontworpen vanuit de behoefte van skaters, vormden de enkelbescherming en grip een openbaring binnen de skate gemeenschap. De Sk8-Hi was de tweede schoen met de opvallende streep aan de zijkant. Naarmate de populariteit van de schoen steeg, werd ook de "jazzstreep" een direct herkenbaar symbool van de skatescène.

De Vans Sk8-Hi schoenen waren een pijler van de tegencultuur en verspreidden zich naar de punk scène en verder daarbuiten. Tientallen jaren later zijn ze zowat overal en bij iedereen gespot, van beroemdheden op de catwalk tot streetwear fans. Natuurlijk blijven ze ook van vaste waarde binnen de skatewereld.

Vans Skate Sk8-Hi Schoenen

De Vans Sk8-Hi skateschoenen voegen een upgrade toe aan het ontwerp van de originele, klassieke schoen. De constructie van de schoenen is nu nog duurzamer en biedt verbeterde demping en superieure bescherming voor de voet en enkel – ideaal dus om te skateboarden.

Vans Skate Sk8-Hi schoenen zijn voorzien van DURACAP™ verstevigende rubberen onderlagen op plekken die onderhevig zijn aan slijtage zodat de schoen langer meegaat. Inlegzolen verbeteren de demping voor een comfortabelere ervaring. Er is Pro Vulc Lite-rubber toegevoegd aan de klassieke wafelzool voor een ongeëvenaard boardgevoel en grip.

Als je Vans koopt om te skaten, dan is de Vans Skate Sk8-Hi de ideale schoen voor jou, ontworpen voor topprestaties op het skateboard.

Hoe Sk8-Hi Vans dragen

Om Sk8-Hi Vans te dragen, hoef je alleen je fantasie te gebruiken. Omdat deze klassieke schoenen zo veelzijdig zijn, kan je ze bij alles dragen; van casual tot meer formele gelegenheden.

De verbeterde enkelbescherming zorgt ervoor dat de Sk8-Hi schoenen ideaal zijn voor elke activiteit, inclusief skaten, waarbij je enkels gevaar oplopen. De duurzame uitvoering is een geschikte keuze voor schoenen die je elke dag draagt en dus heel wat slijtage ondergaan. Qua stijl is de Sk8-Hi-schoen ook een uitstekende basis die bij zowat elke outfit past.

Hoe de Vans Sk8-Hi stylen

Laat je inspireren door de geschiedenis van de schoen om de Sk8-Hi Vans te stylen. Met de direct herkenbare hi-top en zijstreep kun je een iconische look aan je outfit toevoegen. De klassieke zwart-wit combinatie past overal bij, terwijl je met een reeks frisse kleuren jezelf helemaal kunt uitdrukken.

  • Skatestijl - De skatepark stijl is de oorspronkelijke thuisbasis van de Sk8-Hi en combineert Vans met afgeknipte of opgerolde baggy jeans of shorts, een skate-T-shirt en een hoodie.
  • Streetwear - Voor een casual vibe kan je je Vans Sk8-Hi schoenen combineren met jeans of een joggingbroek met een taps toelopende pijp, zodat je de kenmerkende hoge bovenkant van de sneaker kunt laten zien.
  • Grunge - De Vans Sk8-Hi was een favoriet in de grunge scène van de jaren 90 en zorgt nog steeds voor een retro vibe die goed past bij gescheurde jeans of fishnet panty’s.
  • Formeel - Om een formele outfit wat speelser te maken, kan je je pak, overhemd en stropdas combineren met een paar Vans voor een onverwachte twist.

Vans-schoenen hebben altijd al de status quo uitgedaagd, dus draag ze gewoon zoals jij dat wilt!

Hoe de veters binden van Vans Sk8-Hi

De veters van de Sk8-Hi Vans kun je op verschillende creatieve manieren strikken. Kies voor rechte, gekruiste of ladder veters. Elke vetertechniek zorgt voor een andere afwerking van je look, dus wees niet bang om creatief uit de hoek te komen.

  • Gekruiste veters - Deze crisscross techniek is de meest voorkomende manier van veters rijgen, waarbij de veters telkens achterlangs kruisen. Dit is een comfortabele manier om de veter aan te snoeren, waardoor je minder druk bovenop de voet hebt.
  • Rechte veters - Rechte of ladder veters worden beurtelings omhoog geregen. Dit zorgt ervoor dat de schoen extra goed zit en het oogt ook erg netjes.
  • Rits veters - Bij deze unieke methode moet je zorgen voor een knoop aan een uiteinde van de veter met het andere uiteinde aan de punt geregen. Er is niets om vast te binden aan het andere uiteinde - trek ze gewoon strak aan.

De vetergaatjes lopen helemaal door tot aan de bovenkant van de Vans Sk8-Hi. Gebruik ze allemaal voor een ondersteunend gevoel en strakker profiel. Of laat er enkele vrij voor een lossere pasvorm en een meer casual look.

Als je meer over dit onderwerp wilt weten, bekijk dan onze uitgebreide gids over hoe je de veters van Vans-schoenen moet strikken.

Altijd Al Een Klassieker

Als we het over Vans Sk8-Hi schoenen hebben, zeggen we dat ze altijd al een klassieker zijn geweest. Er is namelijk een reden waarom deze veelzijdige schoen de tand des tijds heeft doorstaan. Deze iconische schoenen zijn geliefd om hun functionaliteit en hun stijl. Ontdek nu het volledige assortiment.