Doe-het-zelf: Vans-schoenen schoonmaken

Vans-schoenen kunnen wel tegen een stootje, bijvoorbeeld op een skatepark. Maar soms hebben ze wel een beetje verzorging nodig. Met onze doe-het-zelfgids om je Vans snel en grondig te reinigen, zorg je dat ze er weer tiptop uitzien.

 

Vans schoonmaken - al je vragen beantwoord

We hebben de meest gestelde vragen over het reinigen van suède, leren en canvas Vans hieronder beantwoord.

Kan je Vans in de wasmachine stoppen?

Dat raden we niet aan. Zelfs als je ze in een kussensloop stopt, kunnen ze nog steeds beschadigd raken.

Dus hoe maak ik ze het beste schoon?

Verderop deze pagina vind je de verschillende manieren die we aanraden om je Vans schoon te maken, afhankelijk waarvan ze zijn gemaakt.

Hoe zit het met de binnenkant van mijn Vans?

Je kan een mix van zuiveringszout en een mild reinigingsmiddel gebruiken om de binnenkant van je Vans weer wit te maken. Leg een handdoek op je werkoppervlak, neem een ​​klein kwastje of een tandenborstel en breng de pasta aan in de binnenkant van je schoenen. Laat zo’n 15 minuutjes staan, spoel je schoenen vervolgens af met warm water en laat ze aan de lucht drogen.

De witte streep van je Vans op een veilige manier bleken

De meeste Vans hebben een witte rubberen streep die rond de buitenkant van de zool loopt en je schoenen een karakteristieke look geeft. Je wilt misschien een bleekmiddel gebruiken, maar daar kunnen je schoenen geel van worden. Maak ze weer superfris met de onderstaande stappen.

  1. Bedek je werkoppervlak met een handdoek of laken.
  2. Gebruik afplaktape om het materiaal van de schoen te bedekken. Zo voorkom je dat je per ongeluk de boven- of zijkanten beschadigt met het reinigingsmiddel.
  3. Vul een klein kopje met een van de volgende reinigingsmiddelen: witte azijn, citroensap, ontsmettingsalcohol of aceton. Je kunt ook de schuimende reiniger uit de schoenverzorgingssets van Vans gebruiken.
  4. Neem een ​​oude tandenborstel of een kleine borstel met zachte haren, dompel deze in het reinigingsmiddel en poets het witte rubber voorzichtig met kleine cirkelvormige bewegingen.
  5. Veeg af met een schone, vochtige doek en klaar!

Je kan dezelfde methode ook gebruiken om de rubberen zool van je Vans schoon te maken. Zorg ervoor dat je eerst het vuil en gruis losmaakt met een borstel.

Leren of suède Vans schoonmaken

Leren en suède Vans kunnen jaren mee, maar ze zullen wel wat slijten als je skateparken onveilig maakt of een sprintje trekt op de stoep. Hieronder lees je hoe je snel en grondig je suède Vans kan schoonmaken.

 

Suède snel schoonmaken

 

Stap 1

Gebruik een zachte suèdeborstel om het losse vuil van je schoenen te verwijderen.

Stap 2

Verwijder donkere vlekken door zachtjes te wrijven met een doek die vochtig is gemaakt met gelijke delen water en witte azijn. Let erop dat je niet de hele schoen doorweekt.

Stap 3

Gebruik een wonderspons om de rubberen streep rond de buitenkant van je suède Vans schoon te maken.

Stap 4

Laat je Vans aan de lucht drogen.

 

Suede grondig schoonmaken

 

Stap 1

Gebruik een zachte suèdeborstel om oppervlaktevuil van de boven-, zij- en onderkant van je schoenen te verwijderen.

Stap 2

Om moeilijke vlekken te verwijderen, kan je een kleine hoeveelheid speciale suèdereiniger op een tandenborstel en daarmee de vuile plekken inwrijven..

Stap 3

Reinig de rubberen streep en zolen met water, zeep en een tandenborstel of een schrobborstel met zachte haren.

Stap 4

Laat je Vans aan de lucht drogen.

Leder grondig schoonmaken 

 
 
Om je leren schoenen snel schoon te maken, kan je stap 3 hieronder overslaan en je schoenen een nachtje laten drogen
 

Stap 1

Begin met het oppervlaktevuil aan de boven-, zij- en onderkant van je schoenen te verwijderen met een schoenborstel.

Stap 2

Reinig je lederen schoenen met Nikwax Footwear Cleaning Gel en een synthetische borstel.

Stap 3

Zodra je schoenen schoon zijn, wrijf je het leer en de naden in met een impregneermiddel in (ook hier raden we Nikwax aan).

Stap 4

Laat je schoenen 24 uur aan de lucht drogen.

Canvas Vans schoonmaken

Het schoonmaken van canvas Vans is eenvoudig, als je tenminste weet hoe. De snelle en diepe reinigingsmethoden hieronder zijn geschikt voor kunststof en canvas Vans. Of je kunt ook investeren in een Vans schoenverzorgingsset voor topresultaten..

 

Canvas snel schoonmaken

Stap 1

Verwijder los vuil en modder met een borstel voordat je het stof begint te reinigen.

Stap 2

Gebruik warm zeepwater en een tandenborstel en verwijder voorzichtig moeilijke vlekken van de boven- en zijkanten en de rubberen streep van je Vans.

Stap 3

Gebruik een schone, vochtige doek om het oppervlak af te vegen en eventueel achtergebleven zeepsop te verwijderen.

Stap 4

Laat aan de lucht drogen.

Canvas grondig schoonmaken

 

Stap 1

Verwijder los vuil of modder met een schoenborstel en maak ook de rubberen strepen en zolen schoon.

Stap 2

Verwijder hardnekkige vlekken door ze een voorbehandeling met een vlekkenmiddel te geven. Breng direct aan op de vlekken en laat 15 minuten intrekken.

Stap 3

Verwijder de inlegzolen en veters van je Vans en was dan je schoenen met de hand in warm water en een kleine hoeveelheid mild afwasmiddel.

Wij adviseren om je schoenen niet in de wasmachine te stoppen.

Stap 4

Wikkel je vochtige Vans in een handdoek en pers het overtollige water eruit voordat je je schoenen aan de lucht laat drogen.

Stap 5

Maak je veters schoon in een kom met warm water en een kleine hoeveelheid mild afwasmiddel. Reinig de inlegzolen door ze schoon te schrobben met een mix van zuiveringszout en een mild reinigingsmiddel en een tandenborstel. Laat ze gedurende 15 minuten staan alvorens ze af te spoelen en aan de lucht te drogen.