Passen Vans bij brede voeten?

Heb je wel eens een nieuw paar schoenen gekocht die je ontzettend graag wilde dragen, om er vervolgens achter te komen dat ze helse pijn opleveren als je er meer dan vijf minuten op loopt? Veel vrouwen kennen dit probleem, al helemaal als het om hakken gaat. Maar zelfs de meest comfortabel ogende sneakers kunnen ontzettend veel pijn veroorzaken.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je nieuwe sneakers niet passen, of het nu de Sk8-Hi of Old Skool Vans zijn. Misschien heb je de verkeerde maat gekocht. Misschien heb je een hoge voetholte en heb je extra zooltjes nodig ter ondersteuning. Soms zijn de schoenen de juiste maat en pasvorm, maar moet je ze even inlopen voordat ze echt fijn zitten. Een andere mogelijke reden is de breedte van je voet.

Hoe kom je erachter of je brede voeten hebt?

Brede voeten kunnen meerdere oorzaken hebben. De meeste mensen met brede voeten worden ermee geboren, dat is genetisch bepaald. Anderen krijgen door de jaren heen bredere voeten doordat ze ouder worden, zwanger worden of door medische redenen. Ironisch genoeg kun je ook bredere voeten krijgen door de verkeerde schoenmaat te dragen, omdat je daar eeltknobbels van krijgt. Een goede manier om te merken of je brede voeten hebt is wanneer alle schoenen die je past krap voelen. Als je lijdt aan chronische pijn aan je voet, kan dat ook een indicator zijn.

In de meeste schoenenwinkels kun je de lengte en breedte van je voet meten. Dit kun je ook thuis doen met een meetlint en een vel papier.

  1. Om de lengte te meten, leg je het papier op de grond en zet je je voet er plat op. Als je normaal gezien sokken draagt, doe je dit het beste met sokken aan.
  2. Volg de vorm van je voet met een pen.
  3. Meet de twee uiterste punten van je voet (grote teen tot hak).
  4. Herhaal dit proces met de andere voet.
  5. Om de breedte te meten, wikkel je het meetlint om het breedste punt van je voet (onder je tenen). Schrijf het aantal millimeters op.
  6. Herhaal dit proces met de andere voet.
  7. Zoek een conversietabel om te bepalen welke maat je hebt en of je smalle, gemiddelde of brede voeten hebt.

Je moet eerst te weten komen wat je maat is aan de hand van de lengte, omdat het per maat verschilt wat we verstaan onder een brede voet. Een breedte van 94 mm bij maat 37 is een brede voet. Maar dezelfde breedte bij maat 41 is gemiddeld en bij maat 45 is het zelfs smal.

Passen Vans bij brede voeten?

Het unieke ontwerp van Vans-schoenen houdt rekening met elk deel van de voet. Of het nu gaat om instappers, high-tops of lage schoenen, het hele assortiment is gemaakt om zo comfortabel mogelijk te zitten. Ten eerste hebben Vans-sneakers een brede voorkant. Dit ontwerp zorgt ervoor dat je tenen niet samengedrukt worden, wat tot blaren en eelt kan leiden. Omdat brede voeten vaak het grootst zijn aan de voorkant van de voet, kan een brede voorkant voor wat verlichting zorgen.

Ten tweede bieden Vans-sneakers veel ondersteuning voor de voetholte. Dit is vooral fijn voor mensen met brede voeten en lage voetholtes, omdat het optillen van de voet de breedte kan verminderen. Tot slot is de stof die gebruikt wordt om de sneakers te maken zacht en buigzaam, waardoor grote voeten beter passen.

Als je nog steeds het gevoel hebt dat je voeten te weinig ruimte hebben en het pijnlijk is om te lopen in Vans-schoenen, zijn er meerdere manieren om dat te verhelpen.

Rek je Vans op

Als je al een geliefd paar Old Skool-Vans hebt, die altijd pijn doen als je ze draagt, hoef je ze niet weg te gooien. Zoals we al zeiden, zijn er manieren om ze in te lopen en comfortabeler te maken. Daarbij kun je ze oprekken om nog meer ruimte te maken.

Een manier om dat te doen, is door ze vol te stoppen met sokken. Je kunt de schoenen zo vol mogelijk stoppen met meerdere paren sokken, vooral aan de voorkant van de schoen omdat dat het breedste deel van de voet is. Laat de sokken meer dan 24 of zelfs 48 uur in de schoenen om ze de tijd te geven om zich te hervormen.

Als dat niet genoeg is, kun je kou of hitte gebruiken om de schoenen buigzamer te maken. Lees meer over deze manier om je Vans op te rekken.

Een maat groter nemen

Als je nog geen paar Vans in huis hebt, maar de schoenen die je wil strak zitten in de winkel, kun je het beste een maat groter nemen. Een grotere maat zorgt niet alleen voor meer lengte, maar is meestal ook breder. Misschien is het het waard om wat lossere schoenen te hebben als dat ervoor zorgt dat ze geen pijn doen. Je kunt altijd dikkere sokken aan doen om de schoenen beter te laten passen.

Welke Vans passen goed bij brede voeten?

Vans heeft modellen die speciaal gemaakt zijn voor brede en extra brede voeten. Dus als je op zoek bent naar nieuwe schoenen, zijn deze misschien wel de meest comfortabele optie. Bijna elke soort Vans-schoenen is ook verkrijgbaar in een bredere variant. Alles, van de Sk8-Hi en Old Skool tot Authentic-schoenen en klassieke Slip-On's, past bij brede voeten.

Laat je niet tegenhouden door brede voeten

Iedereen heeft een andere voetbreedte. Sommige mensen hebben gemiddeld brede voeten, anderen juist smalle of brede voeten. Dit zou je niet moeten beperken als je nieuwe Vans wil kopen. Zoals je al merkt, zijn er een hele hoop manieren om je sneakers beter te laten passen. Maar we hebben ook een groot assortiment Vans met een bredere pasvorm.