Omarm sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid

Wij zijn een sociaal bedrijf. Het ondersteunen van onze lokale gemeenschappen heeft altijd aan de basis gelegen van alles wat we doen. Met jou aan onze zijde kunnen we de 'Off The Wall' houding voor een betere toekomst waarmaken, dag na dag.

Wij vinden het belangrijk om creatieve expressie mogelijk te maken en de jongerencultuur te inspireren om een positieve impact op onze maatschappij te hebben. Of we nu onze tijd of geld doneren, we werken 24/7 om creativiteit te stimuleren via actiesporten, kunst, muziek en straatcultuur. Een groot deel van onze inzet om de jeugdcultuur te inspireren is het erkennen van onze verantwoordelijkheid om de planeet te beschermen voor toekomstige generaties. Lees verder om te ontdekken in welke sociale en ecologische doelen we geloven en hoe we een inclusieve gemeenschap creëren in de skateboard wereld.

Maak gebruik van jouw creativiteit voor een betere toekomst

Terwijl we de volgende generatie motiveren om "Off the Wall" te leven, werken we aan een veilige omgeving waar je jezelf kunt uitdrukken - dag na dag. Of we nu samenwerkingen aangaan, vrijwilligerswerk doen of werknemers emanciperen, we zetten ons in voor een betere wereld.

We zijn ervan overtuigd dat toegang tot creativiteit via verschillende kanalen een grote impact kan hebben op de maatschappij. We gaan verder dan het uitspreken van onze missie - we leven er naar. Met maatschappelijk verantwoord ondernemen in ons achterhoofd, dragen we op verschillende manieren bij aan onze gemeenschap:

  • Ondersteuning van gemarginaliseerde groepen
  • Het erkennen van de verantwoordelijkheid van bedrijven
  • Wereldwijd skateboarden toegankelijker maken
  • De standaard zetten voor competitieve gelijkheid
  • Doneren van tijd en geld aan doelen waar we in geloven

Ruil chequeboekjes in voor damborden

Als we het over damborden hebben, gaat het bij Vans niet om het meeste geld, maar om de meeste betekenis. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een van onze prioriteiten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe donaties ter ondersteuning van lokale organisaties en belangrijke doelen die ons nauw aan het hart liggen.

Van sociale rechtvaardigheid tot zelfmoordpreventie, we zijn niet bang om de daad bij het woord te voegen. Of we nu donaties in natura aanbieden of gewoon onze tijd als vrijwilliger spenderen, er is een wijde wereld van mensen die wel een handje kunnen gebruiken. Bij het implementeren van MVO-initiatieven zetten we ons in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van degenen van wie we houden.

Checkerboard Day? Laat maar komen.

2021 zit vol verrassingen. Eén ding dat ons stabiel houdt? De beste dag van het jaar: Checkerboard Day. We hebben de Vans Checkerboard Day veiling voor goede doelen gelanceerd om creatieve expressie over de hele wereld te steunen en te inspireren. Samen kunnen we allemaal onze eigen creativiteit verkennen en steun geven aan de organisaties die ons helpen onszelf te uiten door middel van kunst, actiesporten en alles wat "off the wall" is.

Het Checkerboard Fonds is een wereldwijde subsidie die flink wat geld geeft aan organisaties die zelfexpressie mogelijk maken; 1 miljoen dollar gedoneerd aan de non-profit imagination.org op Vans Checkerboard Day 2019. Deze ongelooflijke prestatie werd mogelijk gemaakt door supporters zoals jij. Dit jaar? We zijn van plan om het nog grootser aan te pakken!

We willen dat onze fans gedurfde activiteiten aangaan, het hoe en waarom achter creatieve expressie ervaren, en bijdragen aan de organisaties waar we van houden en die jou steunen om gewoon jezelf te zijn.

Vrouwelijke kracht

Vans is van nature een inclusief merk. We streven er altijd naar om verschillende standpunten te introduceren in onze meest gekoesterde sport - skateboarden. Van online panels tot video materiaal, we zijn er trots op dat we de groei van skateboarden ondersteunen door het oog van vrouwelijke atleten. We proberen unieke verhalen te delen door middel van creativiteit.

Girls Skate India is toegewijd aan het laten zien van diversiteit in de sport. Met Vans teamleden zoals Lizzie Armanto en Atita Verghese, laat deze serie de diepgaande kracht zien die skatecultuur kan hebben op een gemeenschap. We zijn toegewijd om vrouwen en meisjes over de hele wereld te motiveren om skateboarden uit te proberen, te groeien als persoon, en bij te dragen aan hun gemeenschap.

In 2019 lanceerden we Vanguards, een zoektocht naar hoe stijl, individualiteit en creativiteit het skateboarden vormgeven aan de hand van de verhalen van vrouwelijke skaters. Rij mee met teamleden Lizzie Armanto, Brighton Zeuner, Yndiara Asp en Mami Tezuka terwijl ze hun stempel zetten op een nieuwe beweging in de skatecultuur.

Van mega-moves in Japan tot fel begeerde curb-combinaties in Californië, de 4 originele verhalen van onze Vanguards laten zien dat het belangrijker is om je eigen weg te banen door middel van zelfexpressie en creativiteit, dan om steeds hetzelfde te doen.

Style, Creativity and Skateboarding Their Own Way

Style, Creativity and Skateboarding Their Own Way

Steeds trots zijn op onze gemeenschap

Nu meer dan ooit moeten we een boodschap van eenheid en gelijkheid verspreiden. De stemmen van de LGBTQ+-gemeenschap verdienen het om gehoord te worden, en wij zijn vastbesloten om hen hierbij te helpen. Onze Vans-familie staat achter jullie en zal deel blijven uitmaken van deze transformatie.

Van creatieve inhoud tot donaties in natura, we hebben ons best gedaan om bij te dragen aan dit doel. Ter ere van de Pride Maand 2020 hebben we Jeff Grosso's Loveletters to Skateboarding: LGBTQ+ gelanceerd.

Deze 5-delige serie op het YouTube-kanaal van Vans is gemaakt om de pioniers van de LGBTQ+-skateboardgemeenschap in de schijnwerpers te zetten. Het gaat over hun uitdagingen, en hoe ze skateboarden beter hebben gemaakt voor een mooiere toekomst. Het belangrijkste doel van Love Notes was om verantwoordelijkheid te nemen voor het verleden en te werken aan een betere toekomst.

Jeff Grosso, een legendarische skater en geliefde presentator, was een voorvechter voor inclusief skateboarden over de hele wereld. Hoewel Jeff in 2020 is overleden, zei hij dat deze LGBTQ+ serie Loveletters de afleveringen waren waar hij het meest trots op was in de 11 jaar dat de show bestond. Samen kunnen we zijn idealen voortzetten.

En om Pride Maand 2020 te vieren, hebben we ook 50.000 dollar gedoneerd aan GSA Network, een LGBTQ+-organisatie die trans en homoseksuele jongeren bijeenbrengt voor raciale en gendergerelateerde rechtvaardigheid.

To celebrate the black voices, artists, thinkers and trailblazers that shape every generation, we’ve partnered with some of the best creative minds as part of Black History Month. In 2020, we partnered with four Black artists to showcase their creative work. Artists Rewina Beshue, Chris Martin, Sydney James and Tony Whlgn created exclusive artwork that was released as part of our Customs range.

To help push culture forward and pave the way for generations to come, we also donated $40,000 USD to the Black Art Futures Fund. This charity amplifies and strengthens the future of black art by funding small and community-based organisations across the country. Plus, thanks to our Vans Family members, we reached our goal of five million points and donated an additional $25,000. 

By showcasing minority voices and uplifting their creative work, we aim to celebrate and promote the message of unity and equality, not just for today but for the future too.

Dit jaar betalen we de rekening

Het is geen geheim dat dit jaar op zijn zachtst gezegd een beetje anders is geweest. Daarom hebben we een nieuw programma gelanceerd. "Foot The Bill" helpt de creatieve gemeenschappen van onze uitgebreide Vans-familie in deze uitdagende tijd. Met jou aan onze zijde kunnen we lokale bedrijven steunen die de kern vormen van wat we doen. Ga je gang, probeer ons Custom Vans platform uit en ontwerp je eigen favoriete schoen. Naast een paar geweldige nieuwe schoenen, steun je direct de mensen die dag na dag creatieve expressie mogelijk maken.

Van Grand Rapids tot Newport Beach - we zijn vastbesloten om ten minste 80 lokale bedrijven te steunen. Tot nu toe hebben we meer dan 4 miljoen dollar ingezameld voor kleine ondernemers die zijn getroffen door de pandemie. En het beste van dit alles? Door bij onze partners te shoppen, scoor je schoenen van topkwaliteit terwijl je mensen in nood helpt. Over een win-win situatie gesproken!

Krijg je niet genoeg van deze unieke ontwerpen? Geen zorgen, wij hebben grootse plannen voor Foot The Bill in de toekomst. We steunen jou (en je board) bij elke stap die je zet. Blijf op de hoogte!

Duurzame ontwikkeling wint terrein

Wij beseffen ten volle dat wij de planeet en haar waardevolle hulpbronnen moeten beschermen voor toekomstige generaties. De hoeksteen van ons duurzaamheidsprogramma is het verminderen van de milieuvoetafdruk van onze activiteiten, producten en diensten.

Als het op de maatschappij en het milieu aankomt, zijn wij klaar voor verandering. We zijn op een missie om afval, waterverbruik en fossiele brandstoffen van onze distributiecentra en winkels over de hele wereld te verminderen.

Onze kantoren, distributiecentra en winkels trekken miljoenen klanten per jaar (en dan hebben we het nog niet eens over miljoenen vierkante meters). Maar onze operationele voetafdruk vertegenwoordigt minder dan 10% van onze totale milieu-impact.

De producten die we maken zijn verantwoordelijk voor meer dan 90% van onze negatieve impact. Om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen en het concept van duurzaamheid volledig te integreren, moeten we de manier veranderen waarop we producten maken. Van verpakkingen tot natuurlijke materialen, wij zetten ons in voor milieubescherming op de lange termijn.

Waffleheads zijn overal. (Spoiler: wij zitten er middenin.)

Wie zijn de Waffleheads? Ze zijn een groep verzamelaars, ontwerpers en creatievelingen die hun eigen weg hebben gebaand in de wereld van schoenen. Of je nu een aspirant-verzamelaar bent of een alledaagse fan, we kunnen allemaal een les leren van de Wafflehead-mantra: perfect is niet beter. Ga je gang, maak er een boeltje van!

Het concept van de Waffleheads bouwt voort op onze kenmerkende "Off The Wall" ethiek. Deze unieke groep Vans-verzamelaars en customizers herdefiniëren de sneaker cultuur door elk paar helemaal uniek te maken. Van vlooienmarkten tot textielverf, onze gemeenschap van verzamelaars is niet bang om hun schoenen vuil te maken - en zo hebben we het graag!

Elke collectie biedt een maximum aan zelfexpressie. We vinden het geweldig dat ieder van jullie ons merk en de vrijheid waar het voor staat weerspiegelt. Bovendien kun je de Waffleheads ontmoeten en meer te weten komen over de creatieve culturen rond de Vans-stijl over de hele wereld. In onze sociaal afstandelijke realiteit, kunnen we op deze manier oceanen overbruggen. Wie doet er mee?

Skate je een weg door zelfexpressie en het steunen van je lokale gemeenschap - kleine acties kunnen echt een verschil maken voor toekomstige generaties. Onze atleten skaten niet alleen met onze missie in gedachten - ze leven er ook naar, zonder angst. Sluit je vandaag nog aan bij de Vans-familie om je eigen weg te banen naar een betere wereld.