Together

Together

Aan onze wereldwijde Vans Family,

We zijn allemaal getuige van de ontwikkeling van COVID-19 en ervaren op persoonlijk vlak hoe het onze werk- en privésituatie inmiddels drastisch heeft beïnvloed. Hoewel de langdurige gevolgen van deze wereldwijde pandemie nog onduidelijk zijn, ben ik overweldigend trots op wat Vans allemaal bewerkstelligt om mensen in nood wereldwijd te ondersteunen tijdens deze crisis.

Vans is niet zomaar een kleding- en schoenenmerk. We zijn een echt mensenbedrijf dat schoenen en kleding ontwerpt, waarbij de zorg voor onze mensen altijd bovenaan zal blijven staan. Dit bleek eerder al in maart toen we de beslissing namen om te gaan werken op afstand en onze winkels in de Verenigde Staten en Canada tijdelijk hebben gesloten om de veiligheid en gezondheid van jou en onze winkelmedewerkers te kunnen waarborgen. Het stemt me vooral dankbaar dat we samen met VF Corporation ervoor hebben gezorgd dat onze winkelmedewerkers hun volledige salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden hebben kunnen behouden. Daarnaast wil ik mijn persoonlijke waardering uitspreken voor onze medewerkers van het distributiecentrum, die de online aankopen van onze klanten via Vans.be mogelijk blijven maken. De toewijding van deze medewerkers is buitengewoon inspirerend en samen met VF Corporation blijven we proactief bezig om het welzijn van onze medewerkers te waarborgen.

Om onze uitgebreide Vans Family bij te staan, hebben we onlangs 'Foot The Bill' gelanceerd. Een initiatief dat gericht is op het ondersteunen van kleine bedrijven die de loodzware gevolgen van COVID-19 op hun levensonderhoud ervaren. 160 gemeenschapsgestuurde bedrijven die onze vier merkpijlers van kunst, muziek, actiesport en straatcultuur uitdragen, krijgen dankzij ons Customs-platform de kans om een gepersonaliseerd ontwerp in te dienen. Fans kunnen lokale bedrijven een steuntje in de rug geven door hun speciale ontwerp te selecteren en het verder te personaliseren via Vans Customs. De netto-opbrengst van elk verkocht paar gaat rechtstreeks naar onze lokale partners. We streven ernaar om ongeveer $ 4 miljoen te kunnen bijdragen.

Bovendien erkennen we als wereldwijde schoenen- en kledingfabrikant onze verantwoordelijkheid en geven dan ook gehoor aan de noodkreet van mensen uit cruciale beroepen die voor ons elke dag hun eigen gezondheid en welzijn op het spel zetten tijdens deze crisis. Vastbesloten om deze mensen te hulp te schieten en na enkele aanpassingen in onze toeleveringsketen zijn we een samenwerking aangegaan met Hedley & Bennett, nieuwe Vans-partner en keuken- en werkkledingmerk. Samen zullen we maar liefst 250.000 herbruikbare mondkapjes maken van hetzelfde materiaal als onze Vans-schoenen. We gaan in mei van start met de productie en doneren deze mondkapjes aan organisaties in heel Los Angeles en tevens aan mensen die aan de frontlinies of bij de voedselbanken werken.

We zijn ook een samenwerking aangegaan met ontwerper Michael Schmidt door meer dan 40.000 Vans-schoenveters te doneren. Hiermee kunnen duurzame gezichtsschermen voor de zorg worden geproduceerd. Per gezichtsscherm zijn twee schoenveters van 46 cm nodig. Onze schoenveters zijn dus cruciaal bij de productie van 20.000 gezichtsschermen die aan gezondheidswerkers in de Verenigde Staten zullen worden gedoneerd.

Terwijl de situatie omtrent COVID-19 zich verder blijft ontwikkelen, is het inspirerend om in tijden van crisis te zien hoe vrijwilligers zich inzetten en gemeenschappen ondersteunen bij alle inspanningen en het overwinnen van deze strijd. Als blijk van erkenning aan de talloze vrijwilligers die onvermoeibaar doorwerken bij voedselbanken in de zwaarst getroffen gebieden van de Verenigde Staten, zoals Californië, New Jersey, Texas, Michigan, Florida, Virginia en Georgia, willen wij jullie bij deze hartelijk bedanken! Tot nu toe hebben we al meer dan 13.500 paar schoenen gedoneerd en zijn dan ook vastbesloten om hiermee verder te gaan.

Het is tevens belangrijk te vermelden dat we er niet alleen in staan om onze uitgebreide Vans Family en gemeenschappen in deze moeilijke tijden te ondersteunen. Zoals jullie wellicht weten heeft de VF Foundation, de particuliere subsidieverlenende organisatie gefinancierd door VF Corporation, toegezegd om $ 1,5 miljoen te doneren aan lokale gemeenschappen. Bovendien zal de VF Foundation bij elke donatie het dubbele bijleggen tot een extra $ 500.000. Ik nodig jullie allemaal uit om de websites van onze partners te bezoeken voor meer informatie over hoe ieder van hen gehoor geeft aan de noodkreet, hetzij door geld, producten of materialen te doneren. Bovendien ontdek je hoe jij persoonlijk kan bijdragen.

Hoewel de wereldwijde COVID-19-pandemie voorlopig nog een grote rol in ons leven zal blijven spelen, ben ik buitengewoon trots op de flexibiliteit en voortdurende inzet van onze wereldwijde Vans Family. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen en toewijding aan onze gemeenschappen dragen we allemaal ons steentje bij aan een betere toekomst.

Hartelijk dank daarvoor!

Doug Palladini
Global Brand President / Vans
Off The Wall Since ‘66