De lentecollectie vertegenwoordigt de esthetiek van de ontwerpster met een combinatie van de aantrekkingskracht van onze kindertijd en tekenfilmachtige, speelse invloeden. De Vans x Sandy Liang-collectie bestaat uit Sandy’s unieke interpretatie van vijf klassieke Vans-stijlen en een breed aanbod van kleding en accessoires voor een complete look.

De lentecollectie vertegenwoordigt de esthetiek van de ontwerpster met een combinatie van de aantrekkingskracht van onze kindertijd en tekenfilmachtige, speelse invloeden.

MAAK KENNIS MET SANDY LIANG

MAAK KENNIS MET SANDY LIANG

Ontwerpster Sandy Liang is geboren en getogen in New York. Voor haar collecties haalt ze energie en inspiratie uit de aantrekkingskracht van herinneringen uit onze kindertijd en onbekende gezichten uit de buurt. Dit gaat van in een schort geklede koks die achter restaurantdeuren staan te roken tot oude dametjes die op Canal Street staan te dansen in broeken met prints en wijde pijpen. Liang groeide op in Bayside, Queens. Ze studeerde korte tijd architectuur aan de Rhode Island School of Design en ging daarna naar Parsons voor de opleiding modeontwerp. Nadat ze afstudeerde, richtte ze meteen haar bedrijf op en begon ze met de ontwikkeling van dat wat ze naar eigen zeggen al vanaf het begin voor zich zag en voelde.

De ontwerpster richt zich al van meet af aan sterk op bovenkleding. De textuur, materialen en identiteit van deze items vormen al sinds haar eerste collectie, die tien seizoenen geleden uitkwam, de basis van haar werk. Liang gebruikt verfijnde details en prachtige materialen (zoals leer, lammy en nerts) om ons terug te voeren naar vroeger, bijvoorbeeld naar die comfortabele winterjas die je op het schoolplein droeg. Ze combineert haar eerste indrukken van silhouetten en kleuren van merken uit de jaren 90, die ze als kind in New York op straat zag, met grappige, tekenfilmachtige en speelse invloeden. Elke collectie bouwt voort op de vorige. We zien dit soort zorgvuldigheid en consistentie niet vaak bij jonge merken. Naarmate Liang steeds meer items ontwerpt in de categorie prêt-à-porter, laat ze zich inspireren door hemden- en gebreide stoffen, maar ze blijft zich richten op hoogwaardige materialen met verschillende lagen. Ze innoveert binnen de emotionaliteit die haar inspireert en kenmerkt zich als biografisch designer.

Liangs proces is uitzonderlijk lokaal georiënteerd. Ze werkt nauw samen met een klein team, in een gerenoveerde studio die ooit als opslag diende voor haar vaders restaurant twee straten verderop, waar hij nog steeds werkt. Ze vernoemt haar creaties naar familie en vrienden en ze maakt gepersonaliseerde prints, zoals fruit met verborgen aanstekers, als knipoog naar het dagelijks leven in New York. Haar ontworpen herinneringen hebben een unieke weelderigheid, levensduur en humor. Ze zijn leuk om naar te kijken, fijn om aan te raken en eenvoudig te waarderen.