Joel
Custommade for

JOEL ABAD

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
Ik ben in 1980 geboren in Manresa (Barcelona) en woon daar nog steeds. Op school was ik degene die altijd aan het tekenen was. En dus werd ik naar kunstlessen gestuurd waar ik met ontzettend veel schildertechnieken heb kennisgemaakt en me ook enorm heb laten beïnvloeden door de Amerikaanse underground comic artists. Daarna heb ik graphic design gestudeerd in Barcelona en na mijn afstuderen heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt met toonaangevende grafische teams en in 2005 ben ik mijn eigen studio begonnen: Grafficants. Na verloop van tijd ben ik me steeds meer gaan richten op illustratiewerk. Ik produceer nu nog zelden werk onder de naam Grafficants, aangezien mijn werk nu persoonlijker en individueler is. Nu gebruik ik dus meer mijn eigen naam. Dit werk is meestal voor bands en de muziekindustrie, en dan ook nog het ontwikkelen van visuele identiteiten voor bedrijven en handgemaakte muurschilderingen.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Robuust. Krachtig. Onverzettelijk.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Vans.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Muziek, skateboardbeelden, populaire kunst en klassieke comics.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Ik draag al zolang ik me kan herinneren Vans, maar ik was echt een grote fan van de Era's met schedelpatroon.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Ik vind het geweldig als een artiest die ik bewonder mijn Instagram-posts liket of een berichtje achterlaat.
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Da's makkelijk: Robert Crumb.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Mijn top drie nu bestaat uit de Against Me-poster die ik voor hun Cleveland-show heb gedaan, de Lagwagon-poster voor een optreden in Madrid en de Masters of the Universe-hommage die ik voor een show van Mattel in Los Angeles heb gemaakt.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Mijn online shop op de rails krijgen en mijn collectie artwork prints uitbreiden.